Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er skilt, men jeg vil gjerne ha EIN heim.

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei!
Jeg er en jente på 16år. Foreldrene mine er skilt, og jeg bor hos faren min til vanlig. Far jobber i nordsjøen og er borte en del. Jeg er veldig voksen for alderen og jeg klarer ta vare på meg selv. Jeg driver ikke med noen drikking eller røyking. Men når pappa er borte er jeg nødt til å bo hos mamma. Får bo her i 3dager max alene, da må jeg ned til henne. Det eneste jeg har lyst på er EIN heim, har drømt om det lenge ! Føler meg liksom aldri heime, når eg bor hos pappa og har begynnt å føle meg litt heime, må jeg ned til mamma, og omvendt.. Får liksom aldri satt meg til ro en plass.. Er så mye opp og ned! Jeg får lov å bo alene til sommeren, for da flytter jeg på hybel, men ikke nå. Lurer på, er jo sånn att når du er 15 eller noe, får du velge EIN heim som du bor i fast. Kan jeg liksom ikke det jeg da siden pappa jobber i nordsjøen? Det må jo være noe regel for visst jeg vil bo her, ikke hos mor, hva gjør jeg da??
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Foreldre har som utgangspunkt etter barneloven rett og plikt til å ta avgjørelser for barnet i personlige spørsmål, frem til barnet er 18 år. Dette betyr at foreldrene kan ta avgjørelse om hvor barnet skal bo. Det skal likevel i alle tilfeller legges stor vekt på barnets mening etter fylte 12 år. Jeg anbefaler deg å sette deg ned med foreldrene dine og forklare dem situasjonen, men lytt også til dine foreldres synspunkter. Ofte vil man komme fram til enighet.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om spill? #2

Når kunne du styre den populære spillfiguren Crash Bandicoot for første gang?