Hopp til hovedinnholdet

Foreldre sier bare stygge ting om hverandre. Hvordan bli hørt som 15 åring?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har skilte foreldre og har hatt det siden jeg var 2 år. Jeg bor til mamma, og møter pappa veldig sjeldent. Kunne virkelig ønske at jeg kunne ha møtt pappa mye oftere enn det jeg gjør. Mamma sender synske stygge meldinger til pappa, som jeg har fått sett fra han. Som har med at han ikke er noe bra far for meg osv.. Jeg blir veldig lei meg av å få vite at pappa får så stygge meldinger, og det går inn på en person når noen skriver noe så stygt. Men noe av det er jo sant også. Føler pappa var en my gladere og bedre person før da de ikke kranglet så mye, og han ikke fikk så mange stygge meldinger. De sier bare stygge ting om hverandre til meg, og nå vet jeg alt mamma skriver til pappa. Og når hun skriver ting som ikke er sant, og at han ikke er en bra far. Lurte på om dere hadde noe tips til hvordan å takle skilte foreldre? Hvordan kan jeg få de mer overens? Hvordan kan jeg fikse å bo til pappa litt oftere? Hvordan jeg bare ikke skal ha noe bekymringer om alt dette

Besvart 21.03.2019 13:23
 

Svar
Hei

Hei - og takk for at du skriver til oss!

Mamma skriver stygge meldinger til pappa, de sier bare stygge ting om hverandre til deg. Du lurer på hva du kan gjøre for at tonen mellom dem skal bedre og hvordan du kan få være mer hos pappa.

Det er vondt og vanskelig når foreldre snakker stygt om hverandre til barnet sitt. Dersom voksne har meninger om hverandre og uenigheter bør de ta dette opp andre steder enn med barna eller i barnas påhør. Det er ikke ditt ansvar at de skal få et bedre forhold til hverandre samtidig som det er forståelig at du er opptatt av det fordi det går ut over deg.

Når du er over 12 år skal det i følge Barneloven legges betydelig vekt på dine ønsker når det gjelder hva slags ordning du ønsker å ha i forhold til hvor mye du vil bo hos hver/ha samvær. Dette gjelder så sant det ikke er spesielle grunner som gjør at det ikke vil være bra for barnet å ha den kontakten det ønsker med den ene av foreldrene. Slike grunner kan være mye rus, kriminalitet, overgrep. Det er foreldrene som tar den endelige avgjørelsen fram til du er 16 år.

Foreldre skal gjøre avtale om hvor mye kontakt og samvær det skal være mellom barnet og den forelderen de bor/er minst sammen med. Når foreldre er uenige om mye er det vanlig at de går til et familievernkontor og får hjelp til dette. Du kan kontakte familievernkontoret og be om at du og foreldrene dine får samtale der for å snakke om hva slags ordning som skal gjelde og lage regler for hvordan foreldrene dine skal oppføre seg mot hverandre og hvordan de skal omtale hverandre til deg. Dersom du synes det er vanskelig å kontakte familievernet, kan du be en av foreldrene dine gjøre det eller kanskje du kan få hjelp av noen andre i familien eller helsesjukepleieren på skolen.

Lykke til!

Vennlig hilsen

familieterapeuten

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse