Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å drepe faren min

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst til å drepe faren min, jeg vet hvorfor men samtidig så vet jeg ikke hvorfor jeg har lyst til å drepe noen, og jeg lurer på om det er noe galt med meg? Pappaen min har aldri vært en så veldig særlig god far for meg ( min mening ) og han ble ofte full og gjorde dumme ting, og det førte til skilsmissen. Selv om mor og far var skilt så bodde jeg fulltid hos mamma, pappa kom ofte på besøk og overnattet, men han gjorde ganske mange dumme ting da og og det gjorde at jeg følte meg forråt. Og nå 2 år etter på så kommer han tilbake og tror at alt er greit og ingenting har skjedd liksom.Og det er litt av grunnen til at jeg vil drepe han. Hva er galt med meg?

Besvart 22.05.2019 17:06
 

Svar
Hei
 
Takk for at du tar kontakt med oss!
Jeg forstår at du er dypt fortvilet og opprørt ut fra det som du forteller i innlegget ditt.
 
Det kan virke som om du har erfaringer som har gjort deg svært opprørt og utrygg.
 
Foreldrene dine har ansvar for at du får en trygg og god oppvekst. Foreldre skal ikke være ruset sammen med barn, da klarer de ikke å ivareta foreldreoppgaven godt nok.
 
Du forteller blant annet at faren din har vært full og gjort dumme ting. Det er ikke uvanlig å kjenne på dyp skuffelse og sinne dersom man selv eller noen man er glad i har blitt utsatt for urett, blitt skremt, eller ikke fått nødvendig omsorg av foreldrene sine. Jeg tenker at det er dette er grunnen til at du slike tanker. Jeg kan forstå at det føles urimelig at han flytter inn sammen med dere uten at dette har vært snakket om.
 
Det er vondt å ha det slik og det er viktig at du får støtte og hjelp til å sortere disse vanskelige følelsene.
 
Jeg vil anbefale at du så raskt som mulig sier i fra til en voksen om hvordan du har det og hvilke tanker som du strever med. Dersom det er vanskelig å snakke med moren din om dette kan du eks ta kontakt med helsesykepleier eller sosiallærer ved skolen din. De har mye kunnskap om hvordan hjelpe barn og unge som strever på ulikt vis. 
 
Du kan allerede i dag ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på  nr 116 111, her vil du få snakke med en hyggelig voksen som kan snakke med deg om hvordan du har det og hjelpe deg med situasjonen din her og nå. Dette er et gratis tilbud og er åpent på kveldstid og i helger. 
 
Les gjerne artiklene som ligger under innlegget mitt- her står det mye informasjon som kan være nyttig for deg.
 
Jeg håper at svaret mitt kan hjelpe deg et stykke på vei!
 
Ta gjerne kontakt med oss igjen dersom du trenger det!
 
Mvh familieterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse