Hopp til hovedinnholdet

Sliter med konsentrasjon på skolen. Foreldrene mine er nyskilte.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Eg er en gutt på 15 som sliter med konsentrasjon på skolen. Foreldrene mine er nyskilt og er bekymra, glemmer ofte ting som å svare på meldinger osv. Tror eg sårer alle rundt meg. Har ingen eg kan snakke med dette om, mamma og pappa har begynt og oppføre seg rart og eg har ikke mange ekte venner. Hvordan skal eg få meg noen å snakke med?.

Besvart 26.05.2019 18:09
 

Svar
Hei gutt 15 år. 

Jeg forstår dette er vanskelig for deg. Det er så tungt når foreldre skilles. 

Det kan føles både som et sjokk og en sorg når foreldre skilles. Det helt vanlige, greie og forutsigbare A4 livet er plutselig endret, og det er ikke lett å vite hvordan en skal forholde seg. Kanskje bekymrer man seg for hvor man skal bo, for økonomi, for hvordan kommunikasjonen mellom foreldrene skal bli framover. Man kan gå i beredskap, hele tiden være på vakt på hva som skjer. Det er forferdelig slitsomt. 

Det er vanlig å miste konsentrasjonen, ikke huske det man bør huske. Det kan være vanskelig å samle seg, fokusere på det en skal. Noen strever også med å få nok søvn og mat. Det er veldig viktig at du sover nok og at du spiser nok! Det kan også hjelpe å trene. 

De rundt deg vet hva som har skjedd, og jeg tror ikke de er skuffet over deg. Kanskje er de heller bekymret og ønsker å støtte deg, men ikke helt vet hva de skal si og gjøre? 

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. Helsesykepleier er vant til å snakke med ungdom om akkurat dette. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du bare ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med. 

Du er viktig og verdifull! Snakk med helsesykepleier så snart du kan!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse