Hopp til hovedinnholdet

Jeg begynner å bli lei av å bo hos mamma, hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Foreldrene mine er skilte. Og jeg bor hos faren min kun annen hver helg. Altså ikke helga i hver uke, men en helg i mellom der, hvis det gav mening. Jeg begynner å bli lei av mamma, hun kjefter mye på meg og har strenge regler. Hun er veldig følsom, og hver gang jeg sier i mot henne, begynner hun å grine og kjefte på meg. Hun kjefter overdrevent på småting alle gjør. Jeg liker det ikke sånn og syntes det blir for mye stress. Derfor vil jeg bo 50/50. Hvis jeg sier dette til mamma vil hun bli lei seg og ikke høre på min mening og starte, *sukk* «du vet hvordan går» og masse argumenter. Sier jeg det til pappa, vil han gå til mamma og fortelle henne. Og da vil hun bli enda mer skuffa for at jeg fortalte pappa først.. I tillegg har jeg kjøpt min egen katt til mange 1000, denne katten lovte jeg mamma å ta meg med overalt og passe på uten at hun får ansvaret. Pappa er ikke keen på å ha katt i huset ettersom jeg måtte ha hatt med katten til pappa annen hver uke.. Tips til hva jeg gjør?

Besvart 02.06.2019 21:59
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er nok mange ungdom som sliter med å komme over ens med foreldrene sine i perioder. I følger barneloven har barn og unge krav på bli hørt i forhold til hvor de vil bo. En av de utfordringene er hvordan vil foreldrene ha det. Det blir ekstra komplisert når det også er en katt og ta hensyn til. En ting er hva foreldrene dine vil gå med, en annen side av saken er hva som er bra for deg og ikke minst for katten din. Det kan være stressende for katten å flytte fram og tilbake. De er ofte avhengig av sitt område. 

Er det mulig for deg å snakke med foreldrene dine sammen? Kanskje dere kan finne en løsning sammen? Mye avhenger av hvor godt foreldrene dine snakker og samarbeider sammen. Hvor nærme de bor og om faren din kan gå med på å ha katt.

Dersom dere trenger hjelp til å finne ut av disse utfordringene er det mulig å få hjelp av familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier snakke sammen på en bedre måte. Dere er det mulig å få hjelp til at du og moren din får et bedre forhold eller å snakke om hvordan du kan være mer hos faren din.

Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelp deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse