Hopp til hovedinnholdet

Er det noen tlf nr jeg kan ringe døgne rundt og snakke med?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har det veldig tøft nå. Og trenger råd. Pappa og mamma skal skille seg. Fordi mamma mener at pappa er kontrollerende og farlig osv. Men mamma er alkoholiker og pappa prøver å hindre henne i å drikke. Og mamma skal egt betale regninger men alt går på inkasso pga henne. Da blir pappa sur for at mamma ikke har betalt. Og kjefter. Nå er jeg med pappa og mamma er på krisesenteret. Jeg er lei meg fordi mamma mener pappa ikke elsker henne men pappa sitter hjemme og gråter foran øynene mine. Er det noen tlf nr jeg kan ringe døgne rundt og snakke med?

Besvart 29.05.2019 13:50
 

Svar
Hei du!

For å svare på det siste spørsmålet ditt først, du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Der kan du få gode råd i akkurat din situasjon. Du forteller nemlig om opplevelser som er for vanskelige til at du kan gå med dem alene. Det er viktig og nødvendig at du får snakke med andre voksne. I tillegg til hjelpetelefoner, vil jeg foreslå at du snakker med noen i nærheten av deg som du har tillit til. Det kan være en i familien din, helsesykepleier (helsesøster) på skolen eller kanskje en lærer du har god kontakt med? Det viktigste er at du ikke går med alt dette alene.

Det er veldig vondt for barn å se på at foreldre sliter sånn som dine gjør nå. De forteller deg ulike historier, og det kan være vanskelig å vite hva du skal tro på og hvem du skal støtte. Samtidig er du stor nok til å også gjøre deg opp egne meninger. Det høres ut som om du er glad i både mamma og pappa, som de fleste barn jo er. Samtidig ser du at de gjør dumme ting og oppfører seg ugreit mot hverandre. 

Jeg håper dere er i en krise nå, og at dette vil orden seg etter hvert. Hvis problemene fortsetter, så er du veldig velkommen til å skrive hit på nytt!

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse