Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om mamma har fått ny kjæreste, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei mamma og pappa har vært skilt i snart tre år. Søsteren min vil ikke at noen av de skal bli sammen med noen. Men jeg tror mamma er sammen med en men tør ikke si det. Eller at han liker mamma og mamma liker han. De snakker hele tiden i telefonen og så hører jeg mamma snakker om skilsmissen i telefonen når jeg og søsteren min har lagt oss. Hva skall jeg gjøre???

Besvart 14.06.2019 11:31
 

Svar
Hei

Fint at du tar kontakt med oss!

Det høres ut som du tenker at din mor kanskje har truffet noen hun er glad i men at hun ikke har sagt det til dere. Du skriver at du merker at hun snakker mye på telefonen med noen. Det er normalt at foreldre etter at de har skilt seg kan finne nye partnere. Det er forskjellig hvor lang tid det kan ta. Og det er forskjellig hvordan barn reagerer på det. Du skriver at søsteren din ikke ønsker at de skal finne seg en ny partner, det er mange barn som synes det er litt rart. Du skriver ikke noe om hva du tenker om dette, men noen barn synes det er vanskelig og noen synes det er greit. Noen synes det er vanskelig i starten men lettere etterhvert. Som oftest kan det gå bra hvis foreldre og barn snakker om hvordan de har det med dette fordi det er en ny situasjon.

Jeg vil råde deg til å ta en prat med moren din om at du tenker på dette. Du kan si som du skriver her at du har lagt merke til at hun snakker med noen, eller du kan si at du har tenkt litt på hvordan det blir hvis hun eller pappa blir kjent med en ny partner. Da kan dere snakke om hvordan det vil være og kanskje hun kan si noe om hva hun tenker om det, og dele det hvis hun faktisk har møtt noen. Det er ikke noe ålreit å holde ting hemmelig dersom det er synlig for dere barna at det er en ny relasjon der som hun bruker tid på. Da er det beste å være ærlig. Fortell gjerne din mor hva du tenker om dette. Foreldre vil ofte vite hvordan dette oppleves for barna.

Jeg legger ved noen tips og råd for å snakke med foreldre. Håper at det kan hjelpe deg noe på veien. Ønsker deg lykke til!

www.ung.no/problhjemme/1807_Snakk_med_foreldrene_dine_om_vanskelige_ting.html

www.ung.no/problhjemme/2121_Hvordan_snakke_med_foreldre_som_ikke_forst%C3%A5r_deg.html

 

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse