Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skilles og jeg gråter

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine er separert og dei har vert det i litt over et år. Min far ville flytte før det blei krangling og prøve og finne ut av ting, liksom om han ville skille seg eller ikkje. I januar var eg sjuk og sko låne mors PC men når eg opnet den var det et skillsmisse dokument på den, og i Mars sa mor og far at dei skulle skilles, og det viste jo eg allerede men eg har ikkje sagt noke. Av og til tenker på om Mamma får ein kjæreste så blir pappa lei seg og omvendt. eg vett at eg ikkje skal beskymre meg for det men eg kan ikkje noke for det. Noken ganger eller ofte når eg er Aleine begynner eg bare og grine uten grunn og eg vett ikkje koffor. Det kan ver det med skillsmissen eller noke heilt aent eller hormoner men då grine eg vel ikke så masse uten grunn når eg er aleine. Eg er redd for at eg har noke som plager meg uten om skillinga. Og så liker eg ein gutt veldig godt og me er på ein måte naboer og og eg trur han vett at eg liker han ka ska eg gjør. plis hjelp meg med grininga!(

Besvart 08.07.2019 19:26
 

Svar
Hei

Kjære deg! Det er vanlig å ha vondt når foreldrene skilles. 

Mange tanker også om hvordan fremtiden blir. Mange er bekymret for at foreldrene skal være lei seg og tar på seg ekstra ansvar for å "ta vare på" foreldrene. Dette blir man sliten av, å alltid gå rundt på tå. Alltid stå i mellom. 

SAMTIDIG så har du nok hormoner i kroppen som gjør at følelsene svinger ekstra mye. 

Da blir det fort mye. Løsning da er å snakke om det. Det å fortelle noen om hva man tanker og føler, det hjelper! 

Har du en voksen du stoler på? Som du kan fortelle ting til uten at du slipper å tenke på om moren din eller faren din får vite det? 

Husk at det er aldri ditt ansvar å ta vare på foreldrene dine sin sorg og deres savn.

Du kan snakke med helsesykepleier på din skole, h*n VET at det er tøft å stå i dette og kan hjelpe deg å rydde i tanker og få ut vonde (og gode) følelser.

Du har nok noe som plager deg, men det er helt naturlig at det blir litt mye til deg nå. Heldigvis finnes det en løsning <3

Det er veldig hyggelig at du har en nabogutt du liker godt. Det er en sånn fin ting du må ta vare på og nyte forelskelsen. 

Det kommer til å ordne seg etter hvert og etter det her gått tid! Jeg lover <3

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme