Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å bo fast hos mamma selv om jeg er like glad i begge to

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, foreldrene mine har vært skilt siden jeg var 7 år tror jeg det var eller i hvertfall en god del år no.jeg bor 50/50 hos mamma og pappa, men jeg ønsker og bo fast hos mamma selv om jeg er like glad i begge to.men mamma jobber i nord sjøen og er hjemme i 3 uker og i nordsjøen i 3 uker så jeg føler at jeg ikke kan bo fast hos mamma fordi jeg vil ikke ødelegge for jobben honnes som hun har jobbet veldig hardt for å få og puttet masse penger og tid for å få den jobben.grunnen for at jeg vil bo fast hos mamma er fordi jeg har eget rom og kan få være litt mer i fred fra de 3 andre små søskene jeg har som tar mye av energien min.Når jeg bor hos pappa bor jeg på rom med broren min som e ett år mindre en meg og dette har jeg gjort hele tiden mens jeg har bodt hos pappa.men jeg vil bare si en gang til at jeg e liker glad i begge foreldrene mine.en ting til er at mamma altid baksnakker pappa pga av masse ting men jeg har ikke plass til og snakket om dette også:(Hva burde jeg gjøre?

Besvart 14.08.2019 12:02
 

Svar
Hei
 
Takk for at du tar kontakt med oss! Det er mange som ønsker seg et eget rom når man har blitt ungdom, dette er helt naturlig, man har større behov for privatliv og ro til å gjøre lekser ha venner besøk mm. Men, som du sier i innlegget ditt er det ikke mulig å bo hos moren din fast ettersom hun arbeider offshore.
 
Jeg tror jeg at begge foreldrene dine forstår behovet ditt. Jeg tror det er lurt at du snakker med dem om at du trenger mer plass for deg selv, og at det ikke dreier seg om ditt forhold til dem. Det kan være lurt å ta dette opp en dag dere har litt tid og det er mulighet å få snakket uforstyrret.
 
Jeg antar at det er mangel på plass som gjør at du ikke har eget rom hos pappaen din? Er det mulig å gjøre noen omrokkeringer i huset? Om foreldrene dine bor nære hverandre- kan du da få anledning til å gå hjem noen dager/ ettermiddager til din mors hus når hun er offshore for så å komme hjem og sove?  
 
Det er også viktig at du snakker med moren din om at hennes baksnakking av faren din er vondt og vanskelig å forholde seg til da du er glad i begge to. Dersom du ikke blir lyttet til eller har opplevelsen av å bli forstått i en slik samtale kan du ta kontakt med helsestasjon for ungdom i kommunen din. De har mye kompetanse om å snakke med ungdom i din situasjon og kan bidra med dialogen med foreldrene dine om du ønsker det. Dette er et gratis tilbud.
 
Jeg håper at svaret mitt kan hjelpe deg et stykke på vei!
 
Mvh familieterapeuten i samarbeid med ung.no 
 
 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse