Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at jeg mister mye tid med mamma når jeg flytter til pappa.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har skilte foreldre og har bodd hos mamma hele livet fram til nå. Nå skal jeg flytte til pappa og syns ddt er veldig vondt å flytte fra mamma, for jeg vil jo bo med begge. Men jeg føler at jeg vil ha tid med pappa også samtidig som jeg føler at jeg mister tid med mamma nå som jeg flytter til pappa. Mamma har kanskje tenkt til å flytte nærmere pappa neste år og det er veldig bra for meg. Men da har jeg likevel «mistet» ett år med henne. Og alt dette er bare dritt for å si det rett ut. Har prøvd å snakke med de for lenge siden og de sier bare at det er sånn! Men om henne flytter så vil jeg jo gjerne bo annenhver uke ho begge to, men da er jeg 16 og fyller 17 og jeg lurte bare på om det er vanlig å bo annenhver uke hos forelderen når man er 17,18,19 og oppover og når man har fått seg jobb? Jeg har egentlig ikke noe planer om å flytte ut når jeg er 18 for jeg føler jo allerede at jeg ikke har hatt så mye tid med pappa og igjen «mister» med mamma.

Besvart 21.08.2019 22:47
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss og stiller oss spørsmål!

Det er veldig forståelig at du synes det er fryktelig vanskelig å velge mellom dine foreldre. Ut i fra det du skriver høres det ut som at dine foreldre bor et stykke fra hverandre. Det gjør ikke saken lettere. Har du og foreldrene dine snakket om hvordan du skal kunne møte moren din når du bor hos faren din. Det er ikke farlig å savne, det kan likevel gjøre vondt. Det er lurt om dere setter dere ned sammen og snakker gjennom hvordan og når du kan få treffet moren din.

Dersom moren din velger å flytte næremere er selvsagt annenhver uke en mulighet. Det er slett ikke uvanlig at ungdom bor hjemme selv etter de fyller 18, for de med skilte foreldre vil det være naturlig å bo annenhver uke dersom det er mulig. Dette er også noe som er lurt at dere snakker sammen om.

Mange synes det er best å få hjelp og veiledning når man snakker sammen. Ved familievernkontoret der du bor er de eksperter på å hjelp familier snakke sammen på en bedre måte. Der har de lang erfaring med å hjelpe familier sinne gode samværsordninger for barn og unge.

Trenger du noen å snakke gjennom situasjonen din med for deg selv er ofte helsesøster eller sosiallærer gode å snakke med.

Legger ved noen artikler vi håper kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse