Hopp til hovedinnholdet

Redd for at foreldrene mine skal gå fra hverandre

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Min mor og far så akkurat til meg at de har det vanskelig, å lurer på om de egentlig passer sammen. Dette kom veldig brått på for meg, jeg er veldig redd for at de skall gå fra hverandre, jeg er veldig trist og har bare lyst til å være alene. Hvordan kan jeg takle dette eller kanskje gjøre noe hvis det er mulig?

Besvart 14.09.2019 11:32
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du ble redd av å høre at foreldrene dine har det vanskelig. Det er ingen god følelse at de man er glad i ikke har det bra sammen.

Selv om ikke de har sagt rett ut at de skal skille seg så skjønner jeg at du blir redd for at det er det som kommer til å skje. Når man blir usikker får man gjerne veldig god fantasi fordi man prøver å forstå og finne forklaringer. Da kan man gjerne se for seg de verste scenarioer, uten at det er sikkert at det er sånn det faktisk blir til slutt. Og så blir man bare enda reddere av det man tenkt! Hvis man i tillegg ikke sier det til noen blir det bare verre. 

Du spør også om du bør gjøre noe med det at foreldrene dine har det vanskelig. Det er fint at du tenker at du vil hjelpe - men når det gjelder de voksne sine problemer, er det noe de selv må ordne opp i. Barna har aldri skyld i, eller ansvar for foreldrenes problemer. Du skal få være barnet deres, men du kan gjerne si at du er veldig redd for hva som nå vil skje, og at det er vondt for deg å tenke på at de ikke har det bra sammen. Det er viktig at foreldrene dine vet at dette er noe du tenker mye på.

Jeg har funnet frem to artikler til deg som jeg tror du vil ha nytte av å lese. De handler om det du tar opp i spørsmålet mitt. Kanskje du kan lese dem først, og så deretter prøver du å snakke litt mer med mamma og pappa. 

Jeg håper du får til en god samtale med dem om at du er redd nå. Jeg håper de vil høre hva du har å si, at de tar vare på deg og gjør deg trygg, selv om de har det vanskelig. Alt godt til deg!

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse