Hopp til hovedinnholdet

Faren min går fra stemor, hun truer med å nekte oss samvær med deres datter

Jente 20 år
 

Spørsmål

Min pappa valgte og gå ifra min stemor. (de har 1 datter sammen)Og nå sitter hun å ringer (min mor) å sier at finner hun ut at jeg og min bror sier noe stygt osv om henne så kommer hun til å gjøre alt i sin makt for at han ikke skal få se datteren deres igjen? er det noe lovbrudd osv i det?

Besvart 24.09.2019 22:14
 

Svar
Hei jente 20 år

Det er dessverre sånn at noen skilsmisser får fram mye krangling og usikkerhet. Det høres ut som det er høyt konfliktnivå mellom faren din og stemor.

Faren din har et barn med din stemor, deres søster. Han har rett til å møte datteren sin, og også at dere er sammen som familie.

Stemor kan ikke nekte faren deres å ha kontakt med datteren sin.

Jeg tenker at det er viktig at dere søsken holder kontakt også.

Faren og stemor er to voksne som må ordne opp seg imellom. De kan snakke sammen ved et familivernkontor. Alle som skiller seg og som har barn under 16 år må til mekling, som er samtale ved et familievernkontor. Mekling handler mye om å finne ut hvordan man kan samarbeide, og hva som er best for barnet.

Jeg vil anbefale deg å være litt tålmodig med faren din og stemoren din nå. Jeg kan tenke meg at stemoren din er usikker på den nye situasjonen, og redd for hvordan det skal bli. Hvis du gir dem litt tid, så kan du se om det roer seg.

Hvis det ikke roer seg, og stemor nekter faren din å møte datteren sin tenker jeg at det er naturlig å kontakte barnevern.

Søsteren din trenger voksne som kan gjøre situasjonen enklere, som ved å ha godt samarbeid. Jeg håper derfor at de og dere finner en måte å roe ned situasjonen.

Hvorvidt det eventuelt er lovbrudd eller ikke kan jeg ikke svare på, dette er jo i første omgang noe hun truer med. Jeg kan anbefale Barnas jurist om du ønsker svar på spørsmål om lovverk, de gir gratis rettshjelp til barn og ungdom under 25 år.

Jeg håper jeg svarte på det du lurte på. Jeg legger ved noen artikler til deg:-)

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse