Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa har skilt seg og jeg føler meg deppa

Jente 14 år
 

Spørsmål

etter at foreldrene mine skilte seg har ikkje eg hatt det bra! Trist å deppa heile tida! alle skjønner meg men har ingenting å gjer. vil ikkje vere trist men det går ikkje å ikkje vere det! Plis gi meg råd for å bli mindre deppa

Besvart 16.09.2019 19:49
 

Svar
Hei

Så vondt å høre at du ikke har det noe bra akkurat nå. 

Jeg skjønner så godt at dette er en veldig vanskelig situasjon for deg. 

Du lurer på råd til hvordan du skal bli mindre deppa. Det jeg tenker er viktig for deg nå er å snakke med noen som kan hjelpe deg med å sortere tankene dine litt.

Aller først vil det være hjelpsomt for deg å snakket med foreldrene dine. De har sikkert hatt mye eget å streve med i denne prosessen at det kanskje har vært vanskelig å se hvordan dette påvirker deg. 

Videre kan jeg anbefale deg å ta kontakt med helsesykepleier på skolen din eller Helsestasjon for ungdom. De prater med ungdommer hver eneste dag og har snakket med mange som er i samme situasjon som deg. De vil kunne hjelpe deg med å forstå dette bedre samt gi deg gode råd og hjelp. 

En annen mulighet er at du og foreldrene dine tar kontakt med nærmeste  familievernkontor. De har muligheter til å ha familiesamtaler. De jobber daglig med samlivsbrudd og hvordan dette påvirker både barn og voksne i familien. 

Det er veldig viktig for deg å snakke med noen om hva du opplever og hvordan du har det akkurat nå, det vil hjelpe deg så godt. 

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg vil du skal lese. 

Jeg sender deg mange gode tanker. Ta godt vare på deg selv. 

 

Med vennlig hilsen psykolog

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse