Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir sliten av å tenke på om vi har nok penger.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma og pappa har bodd fra hverandre i snart to år. De er kjempe av og på de sier at de skal bli sammen og så plutselig så skal de ikke. Blir forvirra. Det er mamma som vil inn og ut av forholdet. Jeg er ikke sur på mamma men begynner å bli lei hun aldri vet hva hun vil. Jeg bor mest hos pappa fordi mamma har vært psykisk syk. Hun hadde psykose og det var krise hjemme. Det er bedre nå men jeg sliter mye i hverdagen. Mamma sier hun ikke vil betale klær eller noe bare når vi er hos mamma og vi er ikke så mye hos mamma enda. Er bare redd papp ikke har nok penger. Pappa betalte før til mamma før mamma ble syk. Jeg ønsker bare mamma kunne hjelpe til litt mer med pengene også. Det høres veldig frekt ut. Jeg bare blir sliten av og alltd tenke på om vi har penger nok til alt

Besvart 26.09.2019 12:54
 

Svar
Hei

Det er trist at tanker og bekymringer om økonomien i familien gjør deg sliten!

Det er de voksne i familien som har ansvar for økonomien i familien, og det er de voksne som har ansvar for å søke om hjelp til dette om det er nødvendig!
Når det gjelder økonomiske utfordringer, så er det flere steder de voksne kan søke hjelp, alt etter situasjonen de står i sammen med familien sin.

Opplever du mye bekymring, bør du snakke med noen om det.
Mange som bekymrer seg over familiens økonomi holder dette skjult for andre, og da kan man kjenne seg ensom i tillegg.

Økonomiske problemer er vanligere enn man skulle tro, og problemene kan kjennes mindre ut om man får snakket med noen som bryr seg, slik som for eksempel helsesykepleier.

Har du snakket med din far om dine tanker? Det kan være lurt, kanskje han kan hjelpe deg med konkrete svar som gjør at du slipper tanker og bekymringer om økonomi som du har i dag!

Har du tenkt på å finne en deltidsjobb som du kan ha ved siden av skolen? Det kan gjerne være i butikk, kiosk, bensinstasjon og lignende.
Det er ikke mange kveldene/helgene i måneden du skal jobbe før du har egne lommepenger du kan bruke!

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Snakk med andre om psykisk syke foreldre

Taster på mobilen (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha psykisk syke foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse