Hopp til hovedinnholdet

hei eg har eit stort problem. att pappa og mamma er skilt men det er slitsomt og flytte heila tida og eg triver ikkje godt oss pappa, me har våre på familie kontor og snakt dei hjelpte ikkje ein drit ! og pappa fårstår meg aldri : (

Gutt 13 år
 

Spørsmål
hei eg har eit stort problem. att pappa og mamma er skilt men det er slitsomt og flytte heila tida og eg triver ikkje godt oss pappa, me har våre på familie kontor og snakt dei hjelpte ikkje ein drit ! og pappa fårstår meg aldri : ( han hentet meg opp får og snakke ein gang, eg fekk alt ut det va vanskligt grein masse. og han forstod ikkje ein ting han tenkte bere på seg sjøl og sa men du har jo våre bestevennen min og eg, eg vill ikkje miste deg/kontaken med deg. og nå skal eg te syden med pappa og tom erik broren min eg er so redd att eg kjeder meg og eg trives ikkje i syden: ( og så er eg forelska me liker kvar andre og når eg reiser i syden komme eg til og savne hun så sykt ! det er so vanskligt :( håper dere fårstår det =)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke alltid lett å måtte forholde seg til to hjem. Foreldre har som utgangspunkt etter barneloven rett og plikt til å ta avgjørelser for barnet i personlige spørsmål, frem til barnet er 18 år. Det skal likevel i alle tilfeller legges stor vekt på barnets mening etter fylte 12 år. Jeg anbefaler deg å sette deg ned med begge foreldrene dine og forklare dem situasjonen, men lytt også til dine foreldres synspunkter. Ofte vil man komme fram til enighet. Du skriver ikke hvorfor du ikke trives hos pappa, men at pappa er redd for å miste kontakten med deg.

Det er forstålig at det kan være spesielt vanskelig å reise på ferie når man er forelsket. Da er det viktig å snakke med kjæresten slik at dere vet hvor dere har hverandre og at dere f.eks. avtaler å treffes etter ferien. Er du redd for at hun skal glemme deg mens du er på ferie? På den annen side er det viktig at man får gjort noe hyggelig sammen med familien, som f.eks. ferieturer. Du skriver at du er redd for å kjede deg i ferien og at du ikke trives i syden, da tenker jeg at det er viktig at du snakker med pappa om dette. Er det f.eks. en mulighet for at dere kan finne ut av på forhånd, hva dere kan oppleve der dere skal reise, slik at du har noe å se frem til.

Jeg ønsker deg en fin sommer og ønsker deg lykke til!Med vennlig hilsen


Familieterapeuten ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om det internasjonale samfunn?

Er Norge medlem av EØS?