Hopp til hovedinnholdet

Gutt 16 år
 

Spørsmål
Hei. jeg har hatt en grei oppvekst, men når jeg var rundt 12 år gammel skjedde det noe jævli, mamma fant ut at faren min var utro, det ble masse styr og kjeft, jeg klarte det ikke når jeg var så liten og jeg ble psyikisk nedbrutt, jeg slet på skolen og var aldri meg selv igjen, jeg ble stum og innestengt, jeg begynte å trene for å få vekk all smerte jeg hadde inne, jeg ble fort irritert og veldig beskyttende ovenfor mine mindre brødre på 12 og 5 år. jeg ble altså en stor kar. det samme året bestemte faren min seg for å ta oss opp med til elskerinnen sin, mens han hadde sagt til mamma at han skulle ta oss med til Sverige noen dager for å handle godteri. hu hadde 2 sønner på 15 og 13 år, når faren min ikke var der en dag, begynte sønnene hennes å plage den minste broren min på 5, slå han, da var det ingen ting jeg kunne gjøre siden jeg ikke var der heller, heg fant det ut både hu og sønnene var slemme mot brødrene mine de 5 dagene vi var der, den siste dagen vi var der, gikk faren min ut en tur for å ordne et eller annet. hu gikk bort til den minste broren min, begynte å slå han for ingen ting han hadde gjort, det klikket inni meg, jeg gikk bort med en sleiv i handa, og begynte å slå ho med sleiva, hardt, så kom den eldste sønnen hennes bort, men jeg slo til han før han fikk gjort noe, det var det mest traumatiske som har skjedd i hele mitt liv. hun truet meg med anmeldelse, så 1 år etter er alt ordnet på den fronten, men det jeg lurer på er om jeg kan anmelde hu for vold mot min 5 år gamle bror? og finnes det noen lov for utroskap, hun har ødelagt flere år av mitt liv, brutt meg ned psykisk, men jeg har alltid greid å kommet meg opp igjen. og hva skal jeg gjøre for at hu skal slutte, jeg HATER det kvinnfolket av hele mitt liv !
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år.
 
Du skriver at alt ble snudd på hodet når moren din oppdaget at faren din var utro .Og at du ikke liker den nye kjæresten til faren din.
Når en av foreldrene er utro blir det ofte veldig mye bråk og vanskeligheter mellom de voksne. Dette påvirker barna - så det er lett å forstå at det ble vanskelig for deg og søsknene dine. Det er ikke uvanlig at barn reagerer med  bl.a. uro, søvnproblemer, konsentrasjonsproblemer og tristhet.
Det er trist å høre at den  nye kjæresten til faren din ikke oppleves som snill.
Dere barn skulle vært skånet for dette.
Du spør om det finnes en lov mot utroskap, og gjør det ikke. De voksne kan ikke bestemme over hverandre, men det som er trist er at barn blir så berørt av valgene de voksne tar. Du skulle hatt noen voksne å snakke med slik at du fikk ryddet opp i alle tankene dine, og kanskje fått svar på noen spørsmål.
Du spør også om det går an å melde den kvinne for vold mot broren din. Det er vanskleig å svare på.
Det jeg tror er best for deg - og for søsknene dine er at du snakker med noen voksne om det du  har opplevd. Det beste er om du kunne snakke med begge foreldre dine om dette.Det er de som skal passe på dere og hjelpe dere. Dersom det er vanskelig synes jeg du skal finne noen andre å snakke med. Det kan være en annen i familien, venner av familien, helsesøster eller en du har tillit til. Da kan dere sammen finne ut hva som er lurt å gjøre.
Uansett synes jeg du skal dele dine tanker og opplevelser med noen. Det er ikke slik at du skal sitte alene med dette. Det å snakke med noen vil kunne lettte litt på alt du har inni deg og være en start på endring for dere alle.
Lykke til.
Hilsen familieterapeuten
  
 Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva er det mest brukte ulovlige rusmiddelet etter hasj og marihuana?