Hopp til hovedinnholdet

Pappa har fortalt meg at han vil skilles fra mamma, kan jeg sove alene i stedet for å sove hos mamma?

Gutt 15 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg har snakket med pappa i en god stund, vi er veldig åpne for hverandre. Han har fortalt at han kommer til å skille seg med mamma etter min konfirmasjon. Mamma vet ikke at jeg vet det. Men forstår at pappa vil skille seg. Men Pappa sa også at, det kan hende at han drar til noen kompiser på kveldene. Og kanskje overnatter. Jeg vil helst da slippe og sove hos mamma. Og pappa sier at det er greit. - Er det lovlig at jeg er alene hjemme en natt, selv om jeg er 15 år? hva kan konsekvensene være? - Hvis mamma finner det ut, sier hu sikkert i fra til barnevernet eller no lignende. Kan noe spesielt skje da? Hvis henne i såfall gjør det?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Når jeg leser det du skriver får jeg tanker om at faren din har satt deg i en veldig vanskelig situasjon når han snakker med deg om skilsmissen. For å bli skilt i Norge må foreldrene dine gjennom noe som heter mekling. Der skal de bli enige om bosted og samvær for deg og eventuelle søsken. Barn og foreldre har rett på samvær med hverandre. Barn har krav på å bli hørt i spørsmål om hvor de vil og samvær fra de er syv år, og deres meninger skal legges vekt på ra de er tolv.

Til syvende og sist er det foreldrene som sammen skal ta avgjørelser om oppdragelse. Det å kunne være hjemme alene inne mellom er et oppdragelses spørsmål. Med mindre det blir ofte og en en vane vil vel ikke barnevernet blande seg inn i dette, men det kan skape stor konflikt mellom foreldrene dine.

Dette er i og for seg ikke noe som du burde bekymre deg over, dette er dine foreldres ansvar å oppklare.

Håper dette er ti nytt for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om idrett og trening?

Når kom snowboard til Norge?