Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg si at jeg ikke synes at foreldrene ikke passer sammen?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg har to foreldre som jeg aldri har syntes passet sammen. Når pappa og jeg krangler ser+hører jeg omtrent hver gang at mamma kritiserer det pappa gjør. Hun sier det bare en gan og så ferdig. Hun lar han gjøre det hun ikke liker. Feiging! De har begynt å bli mer og mer uenige om ting, og mer sjefete og kranglete mot hverandre og mot søsteren min og meg. Jeg syntes det hadde vært mye bedre om de bare ble skilt. Jeg har lyst til å si det til dem, men det er ikke så lett. Hva er det som skjer med dem? Burde jeg si til dem hva jeg føler/mener?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!


Når jeg leser det du skriver lurer jeg om dette egentlig dreier seg om to forskjellige ting. Når det gjelder om dine foreldre passer sammen er det noe de må finne av selv. Føler du at de blandre deg inn i konflikten dem i mellom synes jeg du skal si i fra til dem. Trenger de hjelp til å slutte å krangle bør de ta kontakt med familiekontoret der dere  bor. De kan hjelpe foreldrene dine komme over konfliktene sine.

Problemene du og søsteren din har med foreldrene dine kan også være et generasjonsproblem. Etterhver som barn blir større er det ofte et problem i mange familier. Hvordan større grad av selvstendighet og medbestemmelse takles er ikke lett. Er det noe dere kan gjøre som gjør det lettere for foreldrene å høre på deg/dere?

Det kan også være en ide at hele familien snakket sammen hos familievernkontoret der dere bor. Kanskje dere alle kan få det bedre med hverandre.

Håper at dette kan være til nytte!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Hvilket prevensjonsmiddel beskytter mot kjønnssykdommer?