Hopp til hovedinnholdet

Barnevernet har flyttet meg fra mamma til pappa men jeg vil tilbake til mamma. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei:) Jeg har skilte foreldre, mamma bor i Enebakk og Pappa bor i Nittedal. Det som skjedde var at jeg bodde med mamma (bare meg og mamma) i Enebakk, jeg hadde det kjempe fint der selvom vi bare bodde i en hybel i en blokk for jeg elsker mamma kjempe høyt! Mamma var en god venn med lederen i styret for borettslaget. Hun pleide å ta en tur innom hybelen for å se om alt var ok. En dag var broren min på besøk og vi spøkte og sånt og sa masse rart og hun lederen var til stedet og så spøkte jeg med at jeg gjorde lekser i boden, men den spøken skjønte ikke broren min og tydligvis skjønte ikke hun det heller. Plutselig en dag fikk mamma et brev, jeg ble nyskjerrig når hun skulle åpne den. Jeg så at det sto BARNEVERNET på den, Jeg så også at sto visse ting som var ille men ikke sanne om mamma. F.eks at mamma er psykisk syk, at jeg ikke blir behandlet ordntlig, at det aldri er rent hos oss og det sto til og med at jeg måtte gjøre lekser i boden hvor det er kaldt og uten lys. Alle de påstandene skrev hun ble observert av lederen av styret. Men det er umulig for det har jo aldri skjedd. det er en løgn. jeg vet ikke hva som skjedde men barnevernet kom hjem til oss og spurte meg en del spørsmål.. Jeg fikk ikke lov til å bo hos mamma lenger, jeg måtte flytte til pappa. jeg ble helt knust. jeg fikke bare lov til å besøke mamma noen ganger. jeg prøvde å forklare barnevernet at det ikke er sant men ingen trodde på meg, jeg ble så irritert så forvirret så lei meg. Når jeg er på besøk hos mamma sier hun at vi snart skal være sammen igjen men det skjer jo aldri. Jeg er drittlei, jeg er så glad i mamma, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg vil at vi skal være sammen eller så dør jeg... jeg er glad i mamma og jeg er glad i pappa, men SELVFØLGELIG kan vi vi ikke være sammen alle sammen. Jeg er redd jeg er for knyttet til mamma og pappa fordi de begge har hjerte problemer og hva som helst kan skje, jeg er bare så redd!!! og så lei, jeg orker ikke mer:( jeg for så lyst til å bare rømme. Hva skal jeg gjøre??????????? HJELP meg vær så snill!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager at du har ventet så lenge på svar.

Dette er en vanskelig situasjon du har havnet i. Det er ikke alltid barnevernet ser at det som de best ut er ikke er det beste for barn. Det er andre ting enn hvor man bor som også betyr noe for det å ha det bra.

Det er vanskelig for meg å gi deg gode råd i forhold til hva du kan gjøre. Du kan ringe til barnevernet og si at du fortsatt ønsker å flytte tilbake til mamma. Det du også kan gjøre er å snakke med læreren din eller helsesøster og spørre deg om de kan hjelpe deg i forhold til barnevernet.

Ettersom du blir større vil du kanskje bli hørt på bedre, men du har nå krav i følge barneloven krav på å bli hørt i spørsmål om hvor du vil bo og din mening skal legges særlig vekt på. Det burde også barnevernet vite.

Håper at dette er til nytte for!


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter?

Hva er ytringsfrihet?