Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg hjelp mama med å skaffe mere penger?

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei! Først og fremst vil jeg si at ung.no er helt genialt! Det er deilig å ha mulighet til å spørre om ting og tang og i tillegg få være anonym! :) Men ,jo! Jeg har et problem.. Pappa har alltid hatt en tendens til å bli ofte sinna på den minste ting. Og nå har han sluttet å røyke.. Noe som er bra på ett vis ,men han har blitt mye mer sur og sinna. :S Som har gått mest utover mamma og deretter meg. Jeg har en lillesøster på 10 år, men han blir omtrent aldri sint på henne, siden hun er gullungen hans. En gang ble han sååå sinna.. Han klappet til meg, men heldigvis klarte jeg å vike litt unna, så han traff ikke så godt som han kunne ha gjort. Men overraskende, så gjorde det ikke så vondt. Men leppa mi hovna litt opp også har jeg jo regulering, så jeg blødde litt også. Men mamma er den som får omtrent all støyten. Og jeg vil ikke at hun skal ha det sånn. Vi har planer om å flytte. Men mamma vet ikke om hun greier det. Vi har en bil, men det er noe galt med den. Pappa skulle egentlig reparere den, men nå gidder han ikke siden det er snakk om at vi skal flytte. Da må mamma betale for reprasjonen og alle vet at det ikke kommer til å bli så billig. Og vi i familien har ikke reist på så mye ferie eller brukt penger på tull, så det er ca ett år til vi har betalt ned gjelda. MEN! Flytter vi, så MÅ vi ta opp et lån.. Og da må vi betale enda flere år med gjeld. Og det jeg tror mamma og pappa trenger, er å være litt fra hverandre.. for hvem vet? kanskje de en gang blir sammen igjen? Men da har de jo gjeld! Det ville vært så deilig å være gjeldfrie! Jeg hater ikke pappa.. Jeg elsker han, men jeg blir redd når han er sint. Og jeg tror han trenger litt alenetid. For når alle er glade og blide da har vi det så bra sammen! Men for tida har han bare vært sint.. :/ Jeg vil egentlig flytte, for mamma har slitt mye, og jeg vil det beste for henne. Og jeg tror det er best for ho. Men det blir jo ikke så mye bedre når hun får DEN store gjelda hun må betale ned alene :( Og mamma sa "hadde vi hatt nok penger så hadde vi garantert flytta, men akkurat nå.. så aner jeg ikke hva jeg skal gjøre.." Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe mamma? Er det en måte som jeg kan skaffe penger på fort? Eller bare håpe og be om at vi vinner i lotto? Jeg trenger hjelp :/ Vi vil flytte, men det er et skikkelig pengeproblem :( Hjelp. Takk uansett!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Beklager at du har ventet så lenge på svar!

Det høres ut for meg som om du har fått flere bekymringer enn du skal ha. Du er blitt blandet inn i dine foreldres frustrasjoner og ikke minst pengeproblemer. Hvordan dine foreldre løser praktiske og økonomiske er ikke ditt ansvar.

Jeg skjønner at det er vanskelig for deg å la være å bekymre deg, derfor er det god grunn til å å be dine foreldre oppsøke hjelp for både å ordne opp i økonomien og forholdet dem imellom. Det siste får de sannsynligvis  best hjelp til på familievernkontoret dere tilhører. Der har de ofte også en jurist som kan skje kan gi dem råd rundt det økonomiske. Ellers må de ta kontakt med en økonomisk rådgiver.

Det er deres ansvar å skjerme sine barn  fra slike bekymringer.

Håper dette er til nytte!


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om kildekritikk?

Hvor kan du klage dersom du finner noe ulovlig på internett?