Hopp til hovedinnholdet

foreldrene mine skal skille seg og det har jeg ikke lyst til..

Jente 13 år
 

Spørsmål
foreldrene mine skal skille seg og det har jeg ikke lyst til.. hva skal jeg gjøre? skal jeg rømme hjemme fra?? jeg har liksom ikke lyst i det hele tatt.. hv askal jeg gjøre?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at det ikke er lett når man får vite at foreldrene skal flytte fra hverandre. Det er som du skjønner ingen ide å rømme hjemmefra. Du skal vite at en slik beslutning, som dine foreldre har tatt ikke er du som har skyld i. Du kan ikke bestemme hva foreldrene dine skal gjøre, men du kan fortelle dem at du synes det er trist.

I en slik situasjon er det godt å ha noen få gode venner å snakke med. Du kan også dele dine tanker med helsesøster på skolen. De er vant til å snakke med ungdom om dette emne. På en del skoler finnes det grupper man kan gå i hvor man snakker om sine erfaringer rundt det å ha skilteforeldre. Spør helsesøster på din skole om det finnes hos deg. Finn på noe koselig med venner og prøv å ha et åpent sinn og gjør det beste ut av det.

Legger ved under svaret artikkel du kan se på

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om studier i utlandet?

Hva er spesielt viktig når du skal studere i utlandet?