Hopp til hovedinnholdet

Min kjærestes foreldre skal skilles og det er kjempe trist, føler meg helt hjelpesløs.

Jente 20 år
 

Spørsmål
Hei! . Det er ca fire uker siden vi fikk vite det. Han ble veldig lei seg den dagen de fortalte det. Men etter det, så det ikke ut til å plage han i det hele tatt! Mine foreldre skilte seg for et halvt år siden og det er fremdeles trist syns jeg. Men han har forandret seg veldig. Han slurver med jobben sin, er oftere sent ute å drikker, og jeg føler han stenger meg ute fra livet hans. Han sa plutselig en dag at han ville ha avstand fra meg...selv om han sa han elsket meg.... Jeg tror han sliter veldig med at foreldrene skal skille seg. Det er selvfølgelig veldig vondt for meg at han ikke trenger meg. Men jeg har så lyst å kunne hjelpe han!!! synes så synd på han. Føler meg helt hjelpeløs! så vil jeg ikke miste kjæresten min! Han sier ingenting til meg om dette... Jeg lurer på, Hva kan jeg gjøre for han? Er det noe jeg kan gjøre i det hele tatt?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Uansett alder er det i de  fleste tilfeller vondt å oppleve at foreldre går fra hverandre. Jeg skjønner derfor at kjæresten din går gjennom en litt vanskelig prosess nå og at han ikke har det så bra. Jeg tror absolutt at han trenger deg, men det er ikke sikkert at han klarer å vise dette så tydelig nå. Det beste du kan gjøre er nok å være der for han. Ikke alltid trenger man å si så mange ord, men han trenger å høre at du har sett hvor vondt han har det. Vis forståelse og inviter han til å åpne seg. Finn et tidspunkt når dere kan snakke uforstyrret. Men det er ikke sikkert at han ønsker å snakke om dette hele tiden. Kanskje han nå søker etter litt "friminutt" fra alle tankene sine og at det er derfor han oppfører seg litt anderledes enn før. Jeg tror rett og slett at kjæresten din trenger litt tid for å fordøye dette og at du må gi han denne tiden. Men vær der og fortell han at du er der.

Dersom du kjenner at du ikke når frem og at kjæresten din ramler ytterligere, synes jeg at du skal oppfordre han til å snakke med noen. Han har da blant annet en mulighet til å oppsøke helsestasjon for ungdom. Mange helsestasjoner er også knyttet opp mot psykologtjeneste, dersom kjæresten din skulle ha behov for det.

Ønsker dere begge lykke til. Det viktigste er å være synlig tilstede og la tiden hjelpe dere.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om ekteskap?

Kan man gifte seg dersom man allerede er gift eller registrert som partner med en annen?