Hopp til hovedinnholdet

Har problemer med pappa etter skilsmissen.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Jeg er ei jente på 15 år som har et problem på pappa sin side. Det hander om at da jeg var 8 år, så fant mamma og pappa ut at det var best og skilles. Så flyttet jeg, søskene mine og mamma ut fra pappa's hus. Men vi bodde fortsatt i samme by. De var gode venner, helt til pappa stjal onkel (altså broren hans) sin kjæreste. Dette syns jeg var utrolig dårlig gjort av pappa! Onkelen min og hun hadde to barn sammen fra før, og da jeg var 10 år, så fikk pappa og hun ei jente sammen. Dere skjønner? Halvsøstra mi er søstra til mine søskenbarn! I konfirmasjonen min så holdte onkelen min tale til meg, og pappa ble frustrert, sur og utrolig sjalu! Etter konfirmasjonen min, ba pappa sin egen bror om å dra til helvette. Jeg hørte ikke at de snakket om det, men onkelen min sa det til meg. Jeg føler at jeg har ett bedre forhold til onkelen min enn pappa. Jeg er ikke spesiellt gla i pappa heller. Nå så er pappa sur på meg, bare fordi jeg ikke vil besøke han. Han har sakt til broren min at han er mest gla i han. Jeg føler meg såret, helt ødelagt og sliten. Jeg har slitt med dette i mange år, og det kommer stadig opp problemer. Dama til pappa er ''hjernen'' hans. JEG HATER HENNE! Hun har sakt til pappa at hun syns at jeg er feit, når jeg veier bare 53 kilo! Hva kan jeg gjøre? Skal jeg snakke med pappa? Eller skal jeg la være? Vær så snill å hjelp meg, jeg får problemer hver gang jeg besøker noen andre i slekta på hans side.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vondt for barna når mamma og pappa flytter fra hverandre. For deg er dette ekstra vanskelig fordi pappaen din på en måte har splittet familien til dine søskenbarn også.
Du må leve med flere konflikter hvor konflikten mellom din onkel og pappa er den tøffeste akkurat nå. Jeg er enig med deg at det ikke er så lett å være glad i pappa akkurat nå. Han har begått noen feil, men ser dette ikke selv. Kanskje kan du forklare ham hvordan dette oppleves for deg. Ta gjerne en prat med bare pappaen din og deg til stede. Du kan godt fortelle ham at det sårer deg når han sier at han er mest glad i broren din. Dette går ikke an å si!
Vær ærlig og fortell ham at du er glad i familien til pappa og at pappa må akseptere at du ønsker kontakt med alle, selv om de voksne ikke er venner. Dette kan ikke du noe for, tross alt.
Hjelper det ikke å snakke med pappa, bør du søke litt avstand fra ham en stund, tenker jeg.

Ønsker deg lykke til:-)


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om adopsjon?

Hvor kan du få opplysninger om din biologiske familie dersom du er adoptert og født i Norge?