Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan jeg snakke med om at foreldrene mine har det vanskelig?

Jente 15 år
 

Spørsmål
hei! Jeg er dritt lei nå...det eneste mamma gjør er å klage på pappa!! hele tiden!! jeg vet de skal skilles, og nå har vi funnet et nytt sted å bo, men jeg vil ikke flytte... jeg trives hvor jeg bor, men det er ingen vits i at to personer skal bo i et stort hus... men jeg vil ikke flytte allikevel. og det verste av alt, er at jeg ikke orker å snakke om det..jeg vet jeg må, men begynner bare å gråte.. når jeg sier; jeg vil ikke snakke om det.. blir mamma bare irritert på meg og sier; du må snakke om det en gang. jeg har aldri skjønt før nå hvorfor søsteren min ikke har orket å snakke om alt og alle... det har pågått i flere år, alle problemene vi har hatt...jeg bor i bærum, jeg har det helt fint her! jeg vet mamma og pappa ikke trives med å bo sammen, så føler jeg ikke har så mye å si. jeg vet jeg ikke skal ha dårlig samvittighet, men når jeg skal bo hos mamma, hun sier jeg ikke trenger å møte pappa mer en annenhver helg. jeg vil bare møte han annenhver helg/hver helg, men vet mamma kommer til å ville snakke om hvorfor og blablabla, så må jeg forklare at jeg har dårlig samvittighet, og da blir hun sur... jeg vil ikke snakke med vennene mine om dette, men kanskje snakke med min eldre søster eller bror.. det er egentlig ikke så mye du kan si for å hjelpe meg tror jeg, ville bare snakke med noen om det...Takk:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Jeg forstår godt at du føler at du trenger å snakke med noen om hvordan du har det. Det at foreldre krangler og/eller skiller lag er noe av det vanskeligste en kan oppleve. I følge barneloven har du krav om å bli hørt i spørsmål om hvor du vil bo.

Det er flere steder det er muligheter for deg å få hjelp. Alle foreldre som har barn under 16år må til noe som heter mekling før de år lov til å gå fra hverandre. Det går ut på at foreldre får hjelp til å finne ut hvor barna skal bo og samvær og sånt. I den sammenheng har du krav på å bli hørt dersom du vil.

Selv om du synes dette er en god ide kan det være godt å snakke med noen om følelsene dine og hvordan du har det. Det er flere muligheter. Du kan ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom er også et godt sted å snakke. Der har de helsesøster, lege og ofte også psykolog og psykiatrisk sykepleier. Du kan der får hjelp til å sortere i tanker og følelser slik at du kan slippe å bekymre deg så mye.

Håper dette er til nytte for deg!Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om diskriminering?

Hvem har plikt til å gi veiledning i forhold til rasistisk relatert kriminalitet?