Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det ikke no ebra hjemme etter foreldrene mine skilte seg, Pappa forstårmeg ikke og jeg liker ikke den nye mammen til mamma. Hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg er en jente på 15, som ikke har det noe bra hjemme. For 6 år siden skilte mamma og pappa seg og det vare veldig vanskelig for meg. Jeg fikk da en ste far inn i bildet, og jeg likte han ikke fra første stund. Ikke at jeg gjør det nå heller. Det er akkurat som om han prøver å ta over farsrollen i huset, han pirker og kjefter på meg for hver minste lille ting. Akkurat som om han vet at jeg ikke liker han. Jeg er rett og lett redd for han. Han har gjort ting med meg som aldri pappa har gjort, som kastet meg ned i sengen når han var sur på meg. Når en person kommer inn i bildet så fort, så er det ikke lett og godta han. Grunnen til at jeg føler at vil ta farsrollen, er fordi pappa ikke helt vet hvordan han skal takle jenter på min alder. Han vet ikke hva jeg treger og støtter meg ikke så veldig godt i det jeg holder på med. Han er aldri med meg på noe som helt, når jeg danser eller noe sånt. Jeg kan bare huske at han har sagt at han er stolt av meg 2 ganger på de seks årene. Og det er sårenes. Jeg har snakket med mamma om dette, men hun mener at jeg er negativ til han og at hvis jeg prøver å slippe han inn, så ser jeg hvem han er osv. Men jeg har prøvd, og det går ikke. og jeg orker han egentlig ikke, men jeg vil ikke flytte fra mamma heller. Hva skal jeg gjøre? Kan du plis hjelpe meg? Hilsen en forvirra jente på 15.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15!

Det er aldri lett når foreldre tar valg som har så store konsekvenser for barna som en skilsmisse har. Det er ofte når barna kommer i tenåra og de krever mer støtte og tillit at det at foreldre bor fra hverandre at en skilsmisse virkelig blir vanskelig. Det at det er nye kjærester med i bildet gjør ofte saken enda vanskeligere.

Det beste hadde vært om du og foreldrene din hadd bestilt time på familievernkontoret der dere bor. Der kan du få hjelp av en nøytral tredjeperson til å få forlart til foreldrene dine hvordan du har det. De kan også få hjelp til å høre på deg.

Dersom du synes dette høres vanskelig ut kan du ta kontakt med helsesøster eler eventuelt sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et bar sted å ta kontakt. Der har der helsesøster, lege og ofte også psykiatrisk sykepleier og psykolog. Der kan du få hjelp til å snakke om hvordan der er å være i en slik situasjon eller få hjelp til å snakke bedre med dine foreldre.

Håper dette kan være til nytte!Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om kildekritikk?

Hvem står bak innholdet på Wikipedia?