Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg er ei jente som har innsett at faren min aldri har brydd seg om meg. Hva kan jeg gjøre for å slutte å tenke på dette?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente som har innsett at faren min aldri har brydd seg om meg. Mamma og pappa har aldri bodd sammen, så ikke faren min før jeg var nærmere 3 år. Jeg klarer ikke å konsentrere meg på skolen, tenker på det hele tiden, tenker tilbake på alt pappa har gjort (mener ikke fysisk, han har aldri slått!), gråter omtrent hver dag, snakker med lærere og mamma, og skriver ned alt jeg tenker. Har dere noen tips til hva annet jeg kan gjøre så jeg kanskje slutter å tenke på det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

 

Beklager at du har måttet vente så lenge på svar fra oss.

 

Dette forstår jeg at du tenker mye på. Det er mange ulike omstendigheter for at mennesker ikke takler å bli foreldre. en ting er imidlertid sikkert, det har ikke noe med barnet å gjøre.

 

Det vil si at det at faren din ikke klarer å være far har ingenting med deg å gjøre. Jeg kan godt forstå at dette ikke nødvendigvis hjelper deg,men husk det likevel. Det kan være godt å snakke med noen om dine tanker om dette. Du kan ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et bra sted å ta kontakt. Der har de lege, helsesøster og ofte psykiatrisk sykepleier og psykolog. Mange synes også sosiallærer er en god person å snakke med.

 

Jeg vet ikke hvor mye du har snakket med moren din om dette. Du og moren din bør snakke om dette.

 

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om spill?

Hva betyr sprøytesymbolet som står bak på enkelte dataspill?