Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha tillatelse av begge foreldrene for å flytte til Canada og jobbe på ranch?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei er en 16 år gammel gut, mine foreldre er skilte! jeg har funnet meg en jobb på en ranch i Canada, vist jeg får lov av mammaen min og reise(hun jeg bor hos og har budd hos heile livet) så regner med hun har sån ansvars ting har sikkert et fancy navn som jeg ikke kan:P Men kan min far hindre meg i og reise? når jeg er så "gammel" og får lov av min mor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Foreldre har ansvar for barna sine fram til de er 18 år. Dette gjelder både juridisk og økonomisk. Antakelig gir foreldreansvaret foreldrene bestemmelsesrett i spørsmålet om du skal flytte hjemmefra helt til du er 18 år, men foreldrene skal gi deg stadig større bestemmelsesrett med alderen og fram til du er myndig.

Hvorvidt din far kan nekte deg å flytte til Canada hvis din mor gir deg lov, bestemmes av hvilken ansvarsform dine foreldre er blitt enig om. Hvis kun din mor har foreldreansvaret, er det tilstrekkelig at hun gir tillatelse.

Har foreldrene dine felles foreldreansvar kan ikke faren din i utgangspunktet motsette seg at din mor tar avgjørelser som gjelder vesentlige sider av omsorgen for deg. Trolig må imidlertid begge være enig om at du kan flytte til Canada, hvis situasjonen er slik.


juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om forsikring?

Hva dekker helsetrygdkortet?