Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skilles, jeg vil ikke ha to hjem og føler at livet mitt er ødelagt. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. For ganske mange uker siden fikk jeg vite at foreldrene mine skal skille seg. Jeg tror at de fleste får ganske sjokk når de får den beskjeden! Det som jeg synes er så rart her er at jeg ALDRI har hørt dem krangle :S Det er først nå det har vært mye krangling hjemme. Alltid en eller annen som er sur... Jeg gråter nesten hele tiden, og jeg klarer ikke konsentrere meg like godt på skolen lenger. Det er ingen som skjønner noe (bortsett fra vennene mine). Jeg har aldri vært så veldig kranglete av meg, men etter dette har jeg begynt å krangle med lærerne mine og noen av vennene mine... Begge skal flytte,og jeg føler på en måte at alt er min feil ! Det som også er dumt er at jeg alltid har vært knyttet til begge to, men nå er jeg bare sur. Samtidig vet jeg ikke hvordan jeg skal kunne være sammen med begge to...Jeg vil ikke bo to steder! Jeg kommer jo aldri til å ha et ordentlig "hjem" lenger. De sier også at jeg bare skal si ifra hvis det er noe jeg lurer på, men jeg gidder ikke snakke med de om det temaet. Ååå!! Hva kan gjøre? Jeg har blitt så annerledes. Livet mitt virker ødelagt!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Aller først vil jeg si til deg DET ER IKKE DIN FEIL!

 

For de fleste er det at foreldrene skiller seg et stort sjokk og en krise. Mange foreldre bruker mange krefter på å skjule konfliktene seg i mellom fra barna. Særlig gjelder dette hvis foreldrene prøver å få forholdet til å fungere.

 

Det at man blir sur og gretten når man har det vanskelig er veldig vanlig. Mange synes det er godt å snakke med noe utenfor familien om hvordan dette er. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Synes det er vanskelig å si hvordan du har det rett ut kan du skrive ned dine tanker og bekymringer og gi det til enten lege eller psykolog. Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300.

 

Når det gjelder der du vil bo har du karv på å bli hørt og din mening skal legges særlig vekt på. Foreldre med barn under 16år må til mekling ved familievernkontoret der de bor. Der får de hjelp til å lage samværsavtaler om hvor barna skal bo fast og eventuelt samværet med den de ikke skal bo hos. Foreldre med eldre barn kan gjøre dette frivillig. Der kan du be om å bli med.

 

Håper dette kan hjelpe deg noe!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter på skolen og der du bor?

Du får tilbake en prøve og mener karakteren er for dårlig. Hva kan du gjøre?