Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skille seg, jeg føler at jeg har blitt helt anderledes. Skulle gjerne snakke med noen men jeg tør ikke, hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre :( Foreldrene mine skal skille seg. Alltid hvis jeg er alene et sted, så gråter jeg ! Det har bare skjedd så sykt mye med meg i det siste... Jeg vet at jeg burde prøve å snakke med noen, men jeg tør ikke :S Jeg vet ikke hva som har skjedd med meg, men jeg har blitt en annen person. Det er sånn hvis jeg for eksempel er med vennene mine og vi har det gøy, så virker det som at jeg ikke mener at jeg har det gøy..hvis du skjønte det?! Alt jeg gjør hjemme blir alltid kommentert av en eller annen... Er så drittlei! Jeg gjorde det også skikkelig bra på skolen før, men nå klarer jg ingenting!!! Får liksom 2 i tre fag som jeg fikk 5 i til jul... Er det mulig?! Også vet jeg ikke hvem jeg skal bo hos heller. Jeg er bare trist hele tiden og klarer ikke å glemme alt som har skjedd:( Jeg vil snakke med noen, men det er liksom det at jeg ikke tør :S Kan dere komme med et svar? :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

 

Det en ens foreldre skiller seg påvirker veldig mye. Det er vondt og vanskelig og snur opp ned på hele tilværelsen. Det er fult forståelig at du synes det er vanskelig å være deg selv og å miste konsentrasjonen på skolen. Det er ofte god hjelp i å snakke med noen om hvordan du har det. Det er flere muligheter du kan prøve. Har du snakket med noen voksne for eksempel på skolen om hvordan du har det? Det kan være helsesøster, sosiallærer eller kontaktlærer. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg.

 

Alle disse kan være gode hjelpere. Det er forståelig at du synes det er skummelt å fortelle om vanskelige ting. En måte å få dette til likevel kan være å skrive det ned i et brev og gi det til den du vil snakke med. hvis du vil kan du sikkert få hjelp til å snakke med foreldrene dine også.

 

Dersom du eller dine søsken er under 16 år må foreldrene dine til noe som heter mekling på familievernkontoret der dere bor. Der får de hjelp til å lage en avtale om bosted og samvær for deg.Du har krav på å være med hvis du vil.

 

Håper dette kan være til nytte for deg.

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om teoriprøven?

Hvilke plikter har fører som kommer til et sted der det har vært en trafikkulykke?