Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så deppa... foreldrene mine skilte seg for ca 8 måneder siden. Vennene mine er ikke sammen med meg lengre. og jeg vil bli tynn!!!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er så deppa... foreldrene smine skilte seg for ca 8 måneder siden. Vennene mine er ikke sammen med meg lengre. og jeg vil bli tynn!!!(jeg er jente) Etter sommerferien(fra 7. klasse til 8.) var det som om alle vennene mine forsvant. Jeg føler at de ikke er "bra" nok, og det hater jeg med meg selv!!! vi bor i en liten by, så sånn er klassen min(gidder ikke ta med gutta): Meg, Jente1(Sminkedukke), jente2(sminkedukke), jente3(skolelys), jente4(hater meg(vet ikke hvorfor, har prøvd å snakke med henne...)). jeg føler at jeg er i en bitteliten butikk, og at de ikke har de varene jeg trenger. Jeg er nok litt egoistisk, sånn sett... Skillsmisse spm.:hvordan sier jeg til pappa at jeg liker mamma best??? burde jeg det?;O siste spm: Jeg vil bli tynn! jeg veier 44 kg og er 161 cm høy. spiser så lite jeg kan, 1 skive til frokost, litt middag, det er det. ofte litt kjeks eller sånt mellom skole og middag. jeg er tynn, men føler at all smerte blir borte hvis jeg blir tynnere. hjelp!?!? siste ting(eller info...): jeg vil snakke. åhhh...som jeg vil! men mamma, pappa eller familie går ikke... heller ikke helsesøss... dette er en LITEN by, alle kjenner alle(dette er sant!). kan jeg snakke med noen SERIØSE på nett? hvem?(ikke brev...)har prøvd dagbok, gikk ikke...hjelpetelefoner er også utelukket. jeg er elendig, livet er grusomt. eneste grunnen til å ikke dø, er at folk vil savne meg... -Nathalie *wohoo... endelig kan jeg bruke dekknavn...*

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det høres ut som du sliter med alvorlige og triste problemer! Det at foreldre skiller seg er alltid kjempe vanskelig og som oftest kjempe trist. Det høres ut som om selvtilliten din har fått seg en alvorlig knekk Gjennom skilsmissen. Jeg forstår at du føler at det å bli tynn gjør at smerten blir borte, men det er oftest midlertidig. Spiseforstyrrelser medfører som oftest at problemene bare forsterkes etterhvert.

 

Det er lett å forstå at du synes det er vanskelig å snakke med andre om det som er vanskelig, men forsetter du å spise så lite vil  mennesker rundt deg se det å gjøre noe med det. Du sier ikke noe om hvorfor du ikke vil til helsesøster. Er det noen andre voksne du stoler på en lærer, en tante eller noen andre. Det kan være lurt at du selv tar kontakt med noen før du blir bestemt for deg. Det er dessverre ikke noe særlig tilbud om nettterapi.  Spiseforstyrrelser er såpass alvorlig at det å behandle dem over nettet er ikke godt nok.

 

Det er aldri lett å fortelle en av foreldrene dine at en ikke ønsker å bo hos de. Du har krav på å bli hørt når det gjelder hvor du vil bo, men det gjør det ikke lett. Du har krav også på å få hjelp til dette. Moren din bør hjelpe deg. Dere kan få hjelp til dette på familievernkontoret der dere bor.

 

Husk at selv om dere bor på et lite sted har du rett til at dine tanker og bekymringer ikke spres til alle.

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om frivillig arbeid?

Hva er Aktiv Ungdom?