Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine krangler hele tiden, det er så ille at jeg håper at desnart skilles. Jeg lurer på om det er noe jeg kan gjøre for at de slutter å krangle?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei :) først og fremst takk for en fantastisk side, men grunnen til at jeg skriver er fordi foreldrene mine krangler ofte. faren min jobbe 1 måned ute på havet og en måned hjemme. men når han er hjemme, krangler foreldrene mine nesten heletiden. dette hørest kansje dumt ut, men jeg håper at de snart skilles, for jeg er rett ås slett lei av at de krangler. jeg vet at det ikke har noe me meg og gjøre, men jeg lurte på om det er noe jeg kan gjøre for at de slutter å krangle. svar fort plis :) hilsen gutt 14 år :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for rosen, det er altid hyggelig å høre.

 

Du beskriver noe som dessverre er veldig vanlig. Det er mange barn og unge som er utsatt for krangling mellom foreldre og det er vondt. Det å klare å leve sammen på en bra måte når man tilbringer så mye tid fra hver andre er ikke lett. Krangling og uenigheter mellom foreldre er alri barns skyld, det er de voksne som må ordne opp. De er forpliktet til å gjøre noe med dette for din skyld.

 

Fordi det ikke er din sklyd og ditt ansvar er det på en måte ikke din oppgave å gjøre noe for at de skal slutte å krangle. Der noe du kan gjøre likevel. Du kan si i fra til dem at du ikke orker kranglingen mer. Du kan be dem ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. Der kan de få hjlp til å finne ut av problemene sine eller til å skilles på en best mulig måte.

 

Du kan også ta kontakt med andre voksne enten for å få hjelp til å snakke med foreldrene dine eller for å ha noen å snakke med om hvordan det er for deg. Det er også mulig å be om begge deler. Dette kan være familiemedlemmer eller andre voksne du og foreldrene dine stoler på . Det kan være lærer, helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har også en rekke personer som kan kanskje hjelpe deg. Der er det både lege og helsesøster og kanskje ofte psykolog eller psykiatrisk sykepleier.

 

Håper dette kan hjelpe deg!Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om krig og fred?

Hva heter diktatoren som styrte i Irak og som ble avsatt i 2003?