Hopp til hovedinnholdet

Må vi innom familievernkontoret for at jeg kan flytte 100% til moren min. Må Faren min bli med på familievernkontoret? Er det noe jeg kan gjøre med dette?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år. Jeg går første året på videregående og har flyttet på hybel. I begynnelsen av semesteret bodde jeg med faren min, men jeg orket ikke pendlingen og bestemte meg for å flytte på hybel. I begynnelsen prøvde jeg å snakke med faren min om det, men han så ikke ut til å bry seg om at jeg ikke hadde det bra når jeg ikke fikk møte vennene mine så ofte som jeg ønsket(pga. de bodde 1 time med reise fra meg, og vi gikk på forskjellige skoler). Han sa at jeg bestemte om fritiden min og gjorde som jeg ville med den så lenge jeg kom hjem i rimelig tid om kvelden. Jeg ble svært sliten og trøtt på skolen og jeg hadde problemer med å konsentrere meg i tillegg til at jeg hadde hodepine og ikke sov noe godt om natten. Jeg bestemte meg for å ta saken i egne hender og gikk for å snakke med moren min etter en måned. Hun var helt enig i at jeg skulle få flytte på hybel. Faren min satte seg på bakbenene men vi presset det gjennom. Uken etter var jeg plassert i en hybel. Jeg hadde det topp. Karakterene ble bedre og jeg hadde ikke hodepine lengre. Men vi hadde et problem. Han nektet å skrive under på at jeg skulle "bo" med moren min. Han sa at han ikke skrev under før moren min skrev under på at søsteren min(13år) fikk flytte til faren min. Til slutt bestemte hun seg for at hun måtte gjøre det under tvil. De for på familievernkontoret på mekling og der sa de at faren min hadde oppført seg dumt. Nå vil jeg bo 100% med moren min, men faren min nekter på at jeg skal få gjøre det. Han vil ikke gå med på noen avtale om det. Er det nødvendig at han godkjenner det når jeg er over 16? Eller må vi innom familievernkontoret først? Må han bli med på familievernkontoret? Er det noe jeg kan gjøre med dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager at du har ventet på svar fra oss!

 

Det aller beste er at dere tar turen innom familiekontoret igjen. Du har krav på å bli hørt når det gjelder hvor du vil bo. Moren din trenger ikke å gå til familievernkontoret for å reise en barnefordelingssak for retten når du er over 16, men uten rettssak må foreldrene dine være enige så lenge du er under 18. I en rettssak vil dine meninger bli lagt stor vekt på.

 

Jeg tror som sagt at det beste er å prøve familievernkontoret. Selv om dine foreldre sannsynligvis må møte sammen, er like sannsynlig at du kan møte alene uten å være nødt å treffe faren din.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse