Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt på 17 år som ikke greier/ har null interesse for å snakke med kjærsten til mamma eller pappa,vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre, flytte for meg selv er det en god ide?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 17 år som ikke greier/ har null interesse for å snakke med kjærsten til mamma eller pappa. Mamma og pappa skilte seg for en god stund siden og nå har begge 2 fått seg ny kjærste. trur det eneste ordet jeg har sagt til dem var et " Hei " engang i tiden. Men jeg greier liksom ikke å bo sammen med dem, føler det blir helt feil. Sitter mest på rommet mitt å unngår dem. vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre, flytte for meg selv er det en god ide? Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er litt vanskelig for meg å forstå hva det er som gjør at du ikke vil snakke med noen av disse viktige menneskene. Er det at foreldrene dine skilte seg som gjør at vanskelig?

 

Så lenge du er under 18 så må dine foreldre samtykke i at du flytter hjemmefra. de er økonomisk og juridisk ansvarlig for deg til du er myndig. Dersom de samtykke er det i orden. det aller beste er om du kunne finne en måte å snakke om det som plager deg. om du ikke klarer å snakke med de som står deg nærmest er det andre muligheter for å snakke.

 

Det kan være god hjelp i å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper dette kan være til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse