Hopp til hovedinnholdet

Diskusjon gjør pappa sur.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei :) Mine foreldre skilte seg rett etter sommeren. Jeg har et lite probelm når jeg er hos min far, for vi klarer ikke å diskutere. Jeg føler at han alltid blir sure på meg når jeg sier noe han er imot, hva kan jeg gjøre ? håper på svar snart!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente på 14

Dine foreldre skilte seg i høst, og du bor nå hos begge. Slik jeg forstår deg opplever du at pappa ikke tåler å diskutere, at du har egne meninger.

Brevet ditt sier det rett ut - hvordan det er- klarer du å si slik til pappa? Kanskje med en tilføyelse (hvis det stemmer for deg): "Jeg er lei meg og sinna på dere pga skilsmissen, selv om jeg også forstår det! Men det verste er at jeg liksom har mista deg, fordi du ikke hører på meg lenger, men bare blir sur hvis jeg har egne meninger." Stemmer dette for deg? Eller noe av det? Hvis du ikke klarer å si det, kanskje du skulle vise pappa ditt brev og mitt svar?

Kanskje er det slik at pappa strever endel etter skilsmissen, ikke føler at han strekker til? Når foreldre strever med egne vanskelige følelser, blir de ofte sure og har veldig lav terskel for irritasjon mot ungdommer.
Det er ikke alltid foreldre forstår og klarer å ta innover seg at barna deres også er i en sorgprosess etter en skilsmisse. En av de vanligste måten barn/unge prøver å nå frem til å bli sett av sine foreldre er gjennom krangel.  Mange foreldre blir bare veldig slitne av det. 

Hvis du og pappa ikke finner ut av det - og det fortsetter å plage deg, kanskje dere kan bestille en samtale på et familievernkontor (bufetat.no/familievern)? Der vil de hjelpe dere til å lytte til hverandre. Men start gjerne med å vise pappa dette. 

Lykke til!

Med vennlig hilsen 


familieterapeuten/ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse