Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skjønner ikke hva jeg vil.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har levd hele mitt liv som skilsmissebarn og har hatt mange problemer og vanskeligheter opp gjennom tiden. For det første har min far stiftet ny familie og jeg har alltid syntes det har vært vanskelig i forhold til min stemor. Hun er snill, men i blant blir det litt mye, og jeg tror de fleste særkullsbarn sliter med steforeldre. I tillegg krangler stemoren og faren min veldig mye, og søsteren min (i barneskolen) begynner nesten å gråte når hun må snakke om det. Når jeg bor hos far, føler jeg at jeg bor milevis fra vennene mine, og siden vi er en stor familie er det vanskelig å komme seg vekk og besøke venner. Jeg har derfor alltid ønsket å flytte til moren min, og har tenkt på det nå i 5 år. Problemet med mamma er bare at hun er en usosial person, og ønsker bestandig å ha meg hjemme. Jeg kan ikke være borte mer en 6-7 timer i løpet av en helg uten at det blir komplikasjoner av det. Det er bare et halvt år igjen til jeg er myndig, men er blitt dritt lei av reglene og problemene. Jeg trenger råd og hjelp til hva jeg kan gjøre, slik at foreldrene mine skjønner hva jeg vil, og at de er nødt til å begynne å gi litt slipp på meg. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Ser ut fra det du skriver at du føler at du har vært i en vanskelig situasjon i noen år. Du skriver at stemoren din er snill, men at det kan bli litt mye, i tillegg til at stemoren din og faren din krangler en del. Videre at du føler at du ikke kan gå ut å besøke vennene dine, for det er vanskelig å komme seg vekk når det er så stor en familie. Du har tenkt på å flytte til din mor, men føler det er vanskelig fordi hun ønsker at du skal være mest hjemme. Det er kun et halvt år til du er myndig, men  du
er lei av regler og problemer og ønsker at foreldrene dine skal skjønne hva du vil. Til sist sier du at de er nødt til å begynne å gi litt slipp på deg.

Du sier ikke noe om på hvilken måte de skal begynne å gi slipp på deg. Selv om det er vanskelig å snakke med sine foreldre om disse tingene, tenker jeg at det er viktig at de skjønner hva du tenker og føler. Dersom det er for vanskelig å si det rett ut, er det mulig å vise dem det du har skrevet i dette spørsmålet, eller skrive et brev til de om hva du føler og hvordan du skulle ønske å ha det? Jeg vet ikke om du går på skole, men dersom du gjør det, finnes det en helsesøster som du kan snakke med og som kan gi deg råd. Eller at du eller helsesøster kan ta kontakt med et familiesenter der du bor for å få hjelp til å formidle til dine foreldre det du tenker på.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse