Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes det er vanskelig å flytte mellom mine foreldre etter de har skilt seg, hva kan jeg gjøre for å gjøre dette lettere?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Min mor flyttet til ny leilighet i november fordi hun og pappa bestemte seg for å skilles. For meg kom dette først og fremst som et lyn fra klar himmel og det er vondt selv om de fortsatt(utrolig nok) er veldig gode venner. Planen er at jeg og min søster skal bo annenhver uke hos hver og dette tenkte jeg kom til å være en grei løsning i og med at jeg har lyst til å se begge foreldrene mine like mye. Etterhvert som jeg har levd med denne ordningen en stund kjenner jeg at det ble vanskeligere enn jeg trodde. Jeg syns for det første at det er veldig vanskelig å ikke kunne se begge av mine foreldre hver dag. Det er også slik at jeg må leve livet mitt videre med mine mange gjøremål(travel ungdom ) noe som gjør at jeg får dårlig samvittighet når jeg er ute med venner og kjæreste osv fordi jeg ikke ser den ene forelderen nok når jeg først har min uke hos den ene og omvendt. Jeg vet innerst inne at dette er ikke noe jeg skal uroe meg for, men likevel er det noe jeg ikke klarer å legge fra meg. Det tredje er at jeg ikke får følelsen av at jeg tillhører noe sted. Klart har jeg fordelt ting hos begge- men det er alltid ting jeg skal ha med meg frem og tilbake. Evig på flyttefot. Derfor lurer jeg på om du har noen tips som kan gjøre dette litt enklere for meg? Jeg som 18åring skal jo etterhvert flytte ut selv og burde klare dette, men det er noe med at jeg ikke har valgt denne situasjonen selv- og det gjør det vanskelig. Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager at du har ventet så lenge på svar fra oss!

 

Du forteller om noe jeg tror det er veldig mange som kjenner seg igjen i. Det at foreldre skilles er veldig sjelden barnas førstevalg. De aller fleste barn er like glad i begge sine foreldre. Det er imidlertid vanskelig for mange å ikke ha et hjem, en fast base. Dette er spesielt vanskelig for tenåringer og unge voksne da dette skaper mye stress i en hverdag med mange andre utfordringer. Det er flere måter du kan ha det men det kommer litt an på hvilke muligheter du har til å få dette til praktisk.

 

Dersom foreldre bor i nærheten av hverandre er det mange som velger å bo mere hos den ene og ha mye kontakt med den andre, andre løser det ved å bo lengre hos hver. Du har krav på å bli hør om dette og  det er viktig at dine foreldre forstår at det ikke handler om at du er mer glad i den ene enn den andre men om hvordan du trenger å ha det i ditt liv. Hva er mest praktisk for deg? Når du er så gammel som du er er det viktig å bruke tid på andre ting enn bare å være sammen med dine foreldre. De må være sikkerhetsnettet ditt sammen, uansett hvor du bor. Mange foreldre glemmer at barn trenger et samlet foreldre par selv om barna er i ferd med å bli voksne.

 

Mitt beste råd er å be om å få snakke med dem sammen om dette. Fortell dem hvordan du føler og har det. Du trenger dem å være foreldre sammen selv om de er skilt fra hverandre. Du er ikke skilt fra dem. Er det vanskelig for dere å snakke sammen om dette kan dere få hjelp til å snakke om dette på familievernkontoret dere tilhører.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse