Hopp til hovedinnholdet
Jente 14 år
 

Spørsmål

heii, når jeg var 10 år så skilte foreldrene mine seg, dette har jeg slitt veldig mye med, jeg begynte og kutte meg da jeg var 11 år.. jeg har aldri vert så deprimert etter dette, jeg klarte og stoppe og live begynte å bli bra igjen, så fikk jeg en ny venn, vi ble gode venner, jeg traff han, og vi ble litt mer en bare '' venner'' vær gang var det alltid av med klærne og beføling og slik, da skjedde det, jeg ble redd og deprimert igjen, jeg startet og kutte meg og gjøre ting mot meg selv, dette gikk ut over moren min, vi krangler hver gang jeg er der og det blir bare verre og verre for hver gang, jeg vill flytte fra henne, men jeg får ikke lovt av henne. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lengre, jeg har masse stygge arr og sår nå, jeg kutter meg under leppa sånt snusen skal gjøre ekstra vondt å bedre. hva kan jeg gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er mange som sliter etter foreldre skilsmisse. Veldig mange tar på seg skyld og ansvar for at foreldrene blir skilte og eller foreldrenes konflikt. Om du er en av de som tenker slik så er det ikke din skyld.

 

Det å kutte seg er alvorlig og kan føre til alvorlige skader og du kan bli avhengig av å kutte deg. mammaen din krangler med deg mest sannsynlig fordi hun er glad i deg og er bekymret for deg. Det aller beste er om du kan snakke med henne, eller med faren din for den saks skyld om hvordan du har det. Det er deres ansvar å ta vare på deg.

 

Dersom du tenker at det ikke er mulig å snakke med foreldrene dine selv kan du få hjelp. Det kan også være god hjelp i å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper dette kan komme til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse