Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg støtte søskenbarnet mitt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Min beste venninne og søskenbarn har foreldre som har bestemt å gå fra hverandre. det er utrolig, siden de har vært gift i 11 år, og ser alltid lykkelige ut. Hun sier at de var helt normale helt til de bestemte seg for å skilles. Det er vel egentlig ikke slik at de har blitt enige om å skilles, det er moren som vil gå ifra faren. Han er veldig lei seg, men har et håp om at de skal komme tilbake til hverandre igjen..Hun flytter ut snart, og søskenbarnet mitt gruer seg så forferdelig mye til sommeren, jula, påsken og alt annet som blir helt annerledes. Hun bor alene med foreldrene, så hun må gå gjennom dette alene. Uansett har hun gode venner som prøver å snakke med henne, men vet ikke hva de skal si. jeg tror det beste er å få henne i bedre humør, og la henne tenke på andre ting, men med ett er hun nok tilbake i det mørke hullet i ensomhet når vi har dratt. Hun har en bror også, men han bor ikke her. Hun har også en kjæreste som er glad i henne, og jeg håper han støtter henne. Men hva skal jeg si til henne? jeg har sagt at hun kan komme å sove hos oss når hun vil, og at jeg syntes hun er sterk. Men hva skal jeg gjøre? Hvordan kan hun komme gjennom dette på en bedre måte? Hun er fortsatt i sjokk, og vet ikke hva hun skal gjøre. Hun vil ikke snakke med dem lengre. og jeg vil ikke at dette skal forandre forholdet mellom min onkel og henne. Og dessuten sier hun at hun hater moren sin.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager at du har ventet på svar fra oss!

 

Søskenbarnet ditt er veldig heldig som har en person som bryr seg så mye om henne. Det er aldri lette å vit hva en skal gjøre i slike situasjoner. Det at foreldre går fra hverandre er aldri nor barna egentlig ønsker, og når det ikke er ventet blir det bare enda vanskeligere.

 

Jeg tror ikke det er noen god måte å takle foreldres skilsmisse på og det er helt naturlig å være i sjokk. Det er viktig at du er der for henne. Vet du ikke hva du skal gjøre og si bør du spørre henne hva hun trenger.

 

Tenker du at hun trenger noen andre å snakke med er det flere muligheter or henne. Det kan også være god hjelp i å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper dette kan komme til nytte for deg og dere!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse