Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si at jeg ikke orker bo like mye hos begge foreldrene mine?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei :) først, takk for en bra side! nå til spørsmålet.... saken er at jeg nå har skilte foreldre, og bor annenhver uke hos vær. jeg synes dette er veldig slitsomt og bo på to steder, og ta med tingene mine fram og tilbake, feks når jeg har venner på besøk, så er den tingen der, og ikke så veldig ofte at de gidder og kjøre meg for og hente de, de ber meg som oftest om og sykle. det er ikke mer enn 5 km, men det er veldig bakkete og slitsomt. jeg har egentlig lyst til og bo hos en av dem, men vet ikke hvem jeg skal velge, er jo like glad i begge to. jeg har nok mest lyst til og bo hos pappa, for det første fordi stesøsknene mine hos mamma er veldig plagsomme, og jeg liker veldig godt de hos pappa. jeg har ikke fortalt dette til noen, og hvordan skal jeg legge det fram? vil på ingen måte såre noen av dem...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Tak for at du stiller oss spørsmål.

 

Dette forstår jeg du synes er vanskelig. I følge barneloven har du krav på å bli hørt i slike saker. Der er veldig mange som synes det blir slitsom å bo annenhver uke hor hver av foreldrene. Mange foreldre tenker dette er det mest rettferdige men det passer ikke for alle barn.

 

Jeg forstår at du er redd for å såre dem. Det at barn ønsker å bo fast hos en forelder handler sjelden om at man er mere glad i den ene enn den andre forelderen sin. Ofte kan det være en ide å snakke med dem samtidig. Jeg vet ikke om dette er mulig for deg.

 

Det viktigste er å fortelle dem som det er. Det at det er slitsom og forstyrrende for livet ditt handler ikke om å velde mellom dem. Det er også veldig forståelig at du ønsker å være mere i fred for søsknene dine. Dette kan bli vanskelig for foreldrene dine for de fleste foreldre vil ikke forskjellsbehandle sine barn. Det kan være vanskelig å la deg få en egen ordning og ikke dine søsken. De fleste foreldre jobber også mer og gjør unna sine aktiviteter den uka deikke har barn.

 

Dersom du ikke vet hvordan eller hva du skal si kan du jo vise dem spørsmålet ditt og dette svaret. Det er ofte lettere å si vanskelige ting skriftlig.

 

Håper dette er til nytte for deg.Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse