Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker meg bedre hos pappa enn hos mamma. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung.no! For tre år siden skilte mamma og pappa seg fordi mamma var uttro! Mamma flyttæst ete inn sammen med denne nye kjærsten, og de bor sammen nå. Pappa fikk seg også fort enny kjærste, men jeg følern det er mer greit enn at mamma har ny kjærste! Mamma har forandret seg veldig etter skilsmissen, hun har blitt så lat! Før trente hun ofte, og hadde masse overskud og godt humør, men nå er hun lat og kjefter hele tiden! Mamma og sa boden krangler ofte, noe som irriterer meg veldig! Jeg synes at når hun har gjort det hun har gjort mot pappa, burde de klare å være venner. De prøver å krangle i stillhet men jeg merker at de krangler. Jeg pleier å si i fra til pappa når de krangler,men det er ikke stort han får gjort! Pappa var først sammen med en dame, men hun var en bitc så det blei slutt. Nå er han sammen med en kjempenhyggelig dame, som jeg liker veldig godt!!! Mamma og pappa tror jeg har det så bra og alt dette var en kjempe fin skilsmisse som alle har kommet godt ut av, men det føler ikke jeg! Jeg sliter med søvn problemer, stiv nakke, stress, mye hodepine, og et hodet fult av tanker, og spørsmål! Jeg er utrolig leinav å Bo hos mamma når de ikke er venner. Selvom jeg bor annenhver uke, føler jegbat jeg er mer hos mamma enn hos pappa. Det er så slitsomt å være hos mamma, og jeg liker meg mye bedre hos pappa!!!!!! Hva skal jeg gjøre? Klem fra jente96!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

 

Så lei at du føler at det er blitt så vanskelig å bo hos moren din. En skilsmisse er nesten alltid vanskelig, når det skjer på grunn av utroskap blir det enda vanskeligere.

 

Har du snakket med moren din om forandringene og hvor vanskelig det er blitt. Det kan hende at hun ikke er klar over hvor vanskelig dette er for deg. Du har helt rett i at faren din ikke kan hjelpe deg med å snakke med moren din, men det kan du. Det er viktig at moren din får vite hvordan du har det. Er det vanskelig for deg å si det kan du skrive et brev til henne hvor du forklarer dette.

 

Det er ikke alltid lett å bo på to steder. Det er kjempeflott at foreldrene dine samarbeider så godt, alle er ikke like heldige. Det gjør ikke alltid livet lett likevel. De fleste trenger ulike ting til ulik tid gjennom barndommen. Kanskje du kan spørre begge foreldrene dine om dere kan snakke sammen alle tre. Kanskje det kan være en ide at du bor mer hos pappa en periode eller at mamma kan gjøre noe for å forandre hvordan det er hjemme hos henne.

 

Håper dette kan være til nytte for deg.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse