Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min har det vanskelig, hva kan jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! vet ikke hvilken katagori jeg skulle legge dette under men... Vennina mi har det veldig vanskelig hjemme,, hun har hat det i over et og et halvt år,, hun sliter mye med det.. i perioder så blir hun på en måte "borte" hun er ikke med vennene sine i disse periodene, hun snakker ikke med noen,, og for ca en uke siden ble det slutt mellom henne og en gutt, og det knuste henne veldig,, de var ikke sammen,, men det var som at det var det,, men det varte bare i 4 mnd og de to har vært kjempe gode venner siden 8 klasse,, nå snakker hun ikke med noen, jeg vet at det er vanskelig for henne hjemme nå,, og jeg er beskymret, har prøvd å ta med henne til helsestasjonen,, men hun sier bare "jeg trenger ikke hjelp," jeg prøver alt men hun vil ikke, det eneste hun vil er å være alene.. vet ikke hva jeg skal gjøre..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiSå flott at du bryr deg, og at søker hjelp for å høre om det er noe du kan gjøre. Det er beundringsverdig!

 

Ut fra det du skriver har du gjort veldig mye bra. Du er der for henne, viser at du bryr deg og har forsøkt å ta henne med til helsestasjonen. Ut fra den informasjonen du gir høres det ut som du har grunn til å være bekymret for venninnen din, særlig i de periodene hun blir "borte". Nå høres det ut som at hun for øyeblikket har fått en ekstra belastning ved at det ble slutt med denne gutten.

 

Skjønner at du gjerne vil gjøre noe for henne og at det er vanskelig å se på at hun har det så vanskelig. Det jeg kan anbefale deg er at du fortsetter å være der, ikke gi deg med det. Det er viktig at man har noen rundt seg når man har det vanskelig og da er det bra med en venninne som deg!! Fortsett gjerne med å oppmuntre til å søke hjelp f eks på helsestasjonen. Det er kjempebra. Et annet sted hun kan kontakte hvis hun trenger noen å snakke med er et familievernkontor. Deres nærmeste familievernkontor finner dere på familievernkontor-www.bufetat.no.

 

Samtidig med dette kan du jo tenke på om det er noen andre voksne du kan kontakte som kjenner henne. Har du mulighet til å snakke med foreldrene hennes eller noen andre i familien?

 

Men husk at dette ikke er ditt ansvar, og at det viktigste du kan gjøre er å være et medmenneske og oppfordre henne til å snakke om det som er vanskelig.

 

Mvh

 

Familieterapeuten

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om det å være homofil?

Hva kjennetegner en transseksuell?