Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke flytte. Skal jeg tenke på meg selv eller på mamma og pappa?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Sitter litt i saksa nå er deppa pga alt som skjer for tiden hjemme. Foreldrene mine skillte seg i slutten av Mai. Og mamma har allerede skaffet seg ny kjereste ( FML ). Jeg nekter å akseptere dette. Det føles ut som om det har skjedd noe mens foreldrene mine fortsatt var sammen. Og når jeg tenker tilbake på hva de sa når de fortalte om hva som skulle skje så bekrefter jeg bare min lille hypotese. Det som er saken er at pappa bor liksom litt langt opp i skogen, og mamma har flyttet til en liten leilighet midt i byen ( digger meg der), og snart så skal bestevenninen min bli nabo med meg. Men som jeg sa har mamma fått seg kjereste og vurderer å flytte dit. Det er liksom noen mil unna her. Jeg har vært der engang, og jeg viste sterk hva jeg føllte om plassen og hva som skjedde. Jeg sa rett ut at jeg aldri kommer til å trives der OSV. Mamma tok dette veldig tungt, og sa i dag at flyttinga kommer ikke til å bli noe av.. Dette får meg til å bare bli mere depprimert! Jeg føler det er respektløst av mamma og finne seg en ny en så tilig etter skillsmissen ! Jeg lurer på hva jeg skal gjøre.. Skal jeg tenke på meg selv i denne situasjonen eller på mamma og pappa? HJEEEELP

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det ikke er lett å være deg nå.

 

Du spør hvem du skal ta hensyn til i denne situasjonen. Jeg tenker at det er viktig at du selv tenker dine tanker og føler dine følelser. Så blir du klar over hva som er dine behov og dine ønsker.

 

Du kan forsøke å forklare hvordan du har det for foreldrene dine. Du kan forsøke å få til en åpen og ærlig samtale der du forklarer hva som er vanskelig for deg, og at du trives godt der du bor nå. Du kan si til dem at du synes det er vanskelig å vite hvordan du kan ta vare på deg selv, og samtidig ta hensyn til foreldrene dine. Hvis du sier det på denne måten kan det hende de vil lytte til deg, og kanskje de kan si noe på en ok måte om hva de tenker og føler. Og kanskje kan dere finne løsninger som er greie for dere alle?

 

Mange foreldre er svært opptatt av at barna skal ha det så bra som mulig etter en skilsmisse. Slik høres det ut som om det er med foreldrene dine også. Det er lettere for foreldrene dine å være gode foreldre dersom du forteller dem hvordan du har det.

 

 

Lykke til!


Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse