Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg utrolig mislykket, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei (: Jeg er en jente på¨14 år som hater livet mitt akkurat nå. Jeg føler meg helt mislykket.. Føler meg feit, mamma og pappa er fiender , vennene mine lyger til meg , liker meg ikke på skolen eller her jeg bor ! Hva skal jeg gjøre ?! Grave meg ned å dø ? Virker som noen bra spør du meg.. Ja jeg føler meg feit.. Veier 66 kg og er ca 166 cm høy.. Både mamma og bestefar har kalt meg feit.. Så jeg har jo en grunn.. Klarer ikke å slanke meg.. Spiser sunt gjør jeg men her jeg bor er det bare fotball, noe som ikke helt er min interesse.. Jeg har flere ganger vært nær å få anoreksi, og tenker forsatt på å prøve å få det.. Mamma og pappa er bare et mareritt å tenke på.. De krangle hele tiden oog har vært skilt siden 2008.. Første året bodde vi med besteforeldrene min og då var jeg nesten ikke ilag med pappa..Så ville mamma flytte , no jeg var helt i mot.. Så det vart rettsak og vi flyttet ikke.. Men helt erlig har jeg lyst å flyte nå.. Men nå bor jeg annahver uke med mamma og pappa.. Synest det er greit selv om det er veldig slitsomt.. Vennene mine er heller ikke de beste.. Har ingen jeg kan prate med.. Har prata massse med helsesøsteren men det hjelper ikke så nå har jeg gitt opp det.. På skolen sitter jeg bare å hal sover.. Har ikke lyst til å lære noe.. Dritter i leksene gjør jeg også.. Fikk gode karaktere i fjord men når har jeg mista helle motet mitt. . Hva skal jeg gjøre ?! Hater meg selv og livet mitt ! Vil heller dø enn å ha det sånn.. Hjelp meg ! Hilsen en totalt misslykket jente.. :/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for at du skriver til oss!

 

Du har mange bekymringer. Det at foreldrene dine krangler forstår jeg er vondt og vanskelig og gjør livet ekstra komplisert. Det er dessverre ikke uvanlig at man sliter både med følelser og forholdet til andre i tenåra. Det er mye som skjer fysisk og psykisk. Det er veldig synd at du ikke opplever at det hjelper med å snakke med helsesøster.

 

Det hadde kanskje vært viktigere å få snakket skikkelig med foreldrene dine? Vet foreldrene dine hvor vanskelig all kranglingen har vært for deg? Du har krav på å bli hørt i forhold til hvor du bor, det står det i barneloven. Det høres ut som om dine foreldre trenger å begynne å tenke på hva som er bra for deg.

 

Tror du foreldrene dine kan tenke seg å få hjelp til snakke med deg, kan du forelå at dere tar kontakt med familievernkontoret der dere bor. Ved familievernkontoret er de eksperter på å hjelpe familier til å snakke sammen på en bedre måte. Der kan dere få hjelp til å finne en måte å løse vanskelighetene mellom dere. Du finner telefonnummeret til familievernkontoret der du bor på Bufetat.no/familie.

 

Selv om du ikke føler at det å snakke med helsesøster kan du prøve å ta kontakt med helsestasjonen for ungdom om det finnes der du bor. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Lykke til!

 

 
Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse