Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine krangler, jeg står i midten.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei,jeg skal fortelle litt om meg og "problemet mitt" så karnsje dere kan komme med det godt forslag på hva jeg kan gjøre.Jente som akkurat har fylt 14 år,driver ikke med noen aktivitet,4 barn (4,6,10 og 14 år) og 2 foreldre,de har vært uenige flere ganger i uken i det siste året,mamma klager påå at vi har lite penger og at hun ikk tjener nok på jobben,hun vil gjærene ha mere penger enn pappa.Mamma blir alltid sur og sjalu.Hun og pappa går til meg og sier "hva sier han/hun om meg?"og de sier bare stygge ting om hverandre.Jeg gråt i sta fordi dem krangler,det er derfor jeg sender denne nå.Jeg har også vondt i ørene mine fordi jeg ikke ville høre på dem.Når mamma blir sur,så blir hu skillelig sur.Hun sparker,slår,kaster ting,knuser og kjefter.Hun åpner til og med vinduet og bander for fult.Mens pappa bare ler og ikke bryr seg om det.Uansett er begge et klage menneske.Jeg gjør ditt,jeg gjør datt,jeg gjorde mere enn deg osv..Jeg orker ikke mer av ryddinga huff og æsj jeg er så sliten.Når jeg spør om hjelp til leksene så går jeg som oftes til pappa i stresslessen og mamma (i sofaen) sier " greit det er noe ikke jeg får vite nei."Også blir hun bare enda mere lei seg.Mine småsøsken løper rundt i huset i bare underboksa tar på buksa mi og kaller meg og promp og lager prompelyder.Når jeg sier slutt,så kjefter mamma på meg.Jeg sier at jeg ikke har gjort noe men det tror hun ikke noe på.Neste gang de gjør det sier mamma med kjeftene stemme "gå på rommet ditt" jeg sier at jeg ikke vil men da kommer hun trampene og sur mot meg som vanlig til å begynne å slå eller sparke.Jeg sa til mamma ista at jeg er lei at dem skal krangle støtt og at de burde slutte å gå til meg for å spørre om råd.Men da ble hun bare lei seg og litt sur og sa " ingen er glad i meg,med det er greit det jeg går på match.com og finner meg en ny mann fra moss jeg"Vi bor ikke en gang i moss,men mamma møtte en mann på danskebåten som sikkert var fra moss.Men jeg er synsykt glad i foreldrene mine og jeg vil ikke at de skal gå hver for seg.Så trenger gode råd/hjelp fra dere. Mamma:Ofte sur,lite penger,ønsker oppmerksomhet,tynn/normal i alderen 36,elsker shopping,oppfører seg som en god søster.sier ofte nei til godis,ting,venter alltid på lønn men blir skuffet,vil ofte snakke med meg på facebook Pappa:Karnsje sur i 5 sek også er det over,tynn/normal,vil ikke dele noe(penger,iskrem),elsker natur,alderen 39,altid glad,sliten,trener mye,sier ofte ja til jobb,lekser,godis,snakker ofte med ei annen dame på facebook han krysser seg alltid ut av samtalen når jeg kommer forbi.¨ Kan dere vær så snill og svare fort.Please ber dere. Klem 14 år gamle jenta

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det høres ut som om du bor i en familie som har det litt vanskelig og trenger litt hjelp. Jeg synes du skal vise denne mailen til foreldrene dine og høre hva de sier. Familiekontoret der du bor kan være et sted der både du og dine foreldre kan ha samtaler for å løse konflikter og komme fram til hvordan ting kan ordne seg til det bedre. Helsesøster og sosiallærer kan også være personer som du kan snakke med om hvordan du har det og få gode råd. I alle kommuner er det også en barneverntjeneste som kan gi hjelp til barn og familier som sliter.

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge, 116111, gratis nummer for å snakke og få råd og veiledning. Alarmtelefonen kan sende en melding til barneverntjenesten hvis du ønsker det.

Det er viktig at ikke du, som bare er 14 år, tar på deg ansvaret for hvordan du og familien din har det. Det er de voksnes ansvar å sørge for at barn har det bra.

Med vennlig hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge, 116111
i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse