Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kutte kontakten med pappa?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei:) Foreldrene mine er skilt de skal egentlig ha delt ansvar men pappa bor hos kjæresten sin som hater meg. De har ikke plass til meg. Pappa sier at jeg kan sove på sofaen men jeg har ikke noe spesielt lyst til det. Jeg liker meg ikke der i det hele tatt og har gitt opp på pappa. Alle klærne mine er hull i og jeg vil gjerne ha nye men siden mamma har både meg og søsteren min alene pluss en jobb som ikke betaler svært godt har ikke hun råd. Pappa vil ikke gi penger til meg og jeg vet det høres egoistisk ut men for meg har det gått så langt at folk gjør narr av meg på skolen pågrunn av det og jeg er veldig lei av det. Han gir et lite barnebidrag eller noe sånt men det bruker mamma på mat til oss. Vet dere hva jeg kan gjør eller hvordan å fikse noen av disse problemene. Jeg får hjelp angående mine problemer med pappa. Har man lov til å kutte kontakten selv eller er det en lov som sier at jeg må ha kontakt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg forstår at du ikke har det lett. Godt at du får hjelp med pappaen din. Det er ingen lov som bestemmer at du MÅ ha kontakt med pappaen din hvis du ikke vil, men det er foreldrene dine som bestemmer hvem du skal bo hos og hvem som skal ha ansvar for deg. Selv om du synes at pappa er håpløs, kan det være lurt å ikke kutte kontakten helt med ham. Det kan hende at han kan være god å ha senere. Men jeg forstår at du har lyst til å vise ham at du er sint på ham.

 

Når det gjelder klær, forstår jeg at det er vanskelig for deg at du ikke får nye klær. I de billige kjedebutikkene kan du finner klær til lav pris. Kanskje du kan tjene litt penger selv? Har du besteforeldre som du kan jobbe litt for? Kanskje du kan handle for dem, vaske huset eller måke snø? Hvis ikke du har besteforeldre i nærheten har du kanskje noen naboer som trenger litt ekstra hjelp?

Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse