Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at pappas kjæreste stjeler ham fra meg, jeg tør ikke si i fra.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine skilte seg når jeg var 1 år ellernoe, jeg bor hos pappa annenhver helg, mamma har en samboer og han liker jeg. Men kjæresten til pappa , liker jeg ikke, altså hun er snill og hyggelig, men jeg liker henne virkelig ikke, jeg føler på en måte at hun stjeler pappa fra meg,jeg er en pappajente og jeg ser han så skjeldent ogda vil jeg på en måte ha han for meg selv, hun er der nesten hele tiden når jeg er der, og nå snakker de om å flytte sammen. Men jeg tørr ikke å si i fra at jeg ikke vil det, jeg er redd for at hun skal bli såret, jeg vet at hun allerede har opplevd mye fælt, hun har flyktet og blitt adobtert bort, Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg vil ikke såre dem:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Dette forstår jeg er vanskelig for deg. Når du har så liten tid medfaren din forstår jeg at du ønsker å være mest mulig sammen med ham når du kan. Jeg tror det aller beste er at du snakker med faren din om dette. Du trenger ikke si at du ikke vil at han skal være sammen med kjæresten sin men at du veldig gjerne vil ha tid alene med ham når du er der.

 

Det kan hende at det er lettere for ham å bruke til på deg når de har flyttet sammen. De får da mer tid sammen og kanskje det ikke gjør så mye at du og faren din får tid alene. Jeg tror ikke at du sårer faren din hvis du sier at du er glad  ham og ikke sier dette for at han ikke skal slutte å være sammen med kjæresten sin.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse