Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer på familievernkontoret og i retten?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Pappa og mamma er skilt. Faren min pendler i jobben og mamma liker ikke dette, hun er veldig sliten osv, det ligger mye bak jeg ikke orker forklare. Hun har sagt til faren min at hvis ikke han møter hos Familievernkontoret en spesiell dato starter hun rettsak mot han. Jeg lurer på hva Familievernkontoret er og hvordan eventuelt de kan hjelpe dem. Hvis det blir rettsak, vil det da bli dradd inn mange fagpersoner som kan slike ting, hva vil retten drøfte og hva tror dere er det mest sannsynlige utfallet saken ville fått? Tenker mye over dette, mamma savner familien sin sørpå og vil flytte dit. Det vil ikke pappa, og når de skilte seg bestemte de at de skulle bo på samme plass til søsknene mine var eldre. Nå vil mamma flytte uavhengig av om pappa vil. Jeg er usikker på om jeg vil flytte og hvem av de som har rett og hvilken side jeg burde være på, vil jo helst at de skal være venner og enige og prøver å holde meg nøytral. Det er vanskelig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


På familievernkontoret  jobber psykologer og familieterapeuter. Der kan man få hjelp til å snakke sammen om det som er vanskelig å snakke om hjemme. Mange foreldre får hjelp til å samarbeide om barna sine der. Det går også an å få snakke med en terapeut alene.

 

Jeg skjønner at du er i en vanskelig situasjon nå. Dersom du trenger noen å snakke med, kan du få snakke med en terapeut alene på familievernkontoret. Si ifra til moren din at du ønsker det, så kan hun hjelpe deg med å få en egen time. Eller du kan ringe til familievernkontoret selv og be om en samtale. Alle terapeutene har taushetsplikt, og det er du som bestemmer om terapeuten skal fortelle noe av det du har sagt videre til foreldrene dine.

 

Dersom saken deres kommer til retten, kan det bli oppnevnt en fagperson som sakkyndig. Det er vanskelig for meg å si hva utfallet av saken vil bli. Men siden du er så stor, har du rett til å påvirke hvor du skal bo.

 Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse