Hopp til hovedinnholdet

Ikke lett å snakke med pappa om "jenteting".  

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er skilsmissebarn. Det er av og til litt vanskelig å være hos pappa. Mest sånne jenteting som er problemet. Det er jo ikke så gøy å snakke med pappa om menssmerter og spørre ham om å kjøpe bind til meg og sånt. Jeg ringer faktisk til mamma av og til, og får henne til å snakke med pappa for meg. Hva kan jeg gjøre for å få det litt enklere? Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiSkjønner godt at du syntes dette er litt vanskelig. Det er ikke lett å gå fra å være barn til å bli ungdom og det er ikke alt man har lyst til å dele med foreldrene.

 

Jeg syntes det er kjempebra at du ber mamma om å snakke med pappa for deg om disse tingene. Det kan være lurt at dere planlegger litt slik at du for eksempel har et "lager" av bind hos pappa som du oppbevarer i ditt skap eller din kommode. Dette kan mamma kjøpe for deg eller mamma kan avtale med pappa at du får med deg penger slik at du kan kjøpe det selv, eventuelt sammen med mamma. Du kan også avtale med pappa at du f eks kaller menssmertene for magekrampe slik at han forstår hva du mener uten at du trenger å forklare hver gang. Du kan også for eksempel be om en egen søppelbøtte på badet hvor du kan kaste brukte bind og som du kan tømme selv.

 

Det er helt greit at du bruker mamma til å snakke om jenteting.

 

Med vennlig hilsen

Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse