Hopp til hovedinnholdet

Mamma truer med å flytte og med å ta livet sitt. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg syns det er veldig ubehagelig å krangle med mamma, fordi det ender alltid opp med at hun truer med å flytte ut, at hun sier at jeg hater henne, og at jeg kaller henne ting jeg aldri har sagt. Pappa jobber store deler av dagen, og i helgene hender det ofte at pappa spiser middag med koleger. Og hvis pappa sier at han skal det, så "erter" mamma han med å si: "Ja, nå igjen! Du har jo nesten flyttet ut herifra du!" Med en frekk og ubehagelig tone. Og for min del gjør det ikke noe at pappa spiser med kolegene sine. Og jeg syns kjempe synd på pappa da, for pappa er alltid så snill når han er hjemme. En gang så hadde jeg og mamma en veldig stor krangel og da skrek mamma "JEG HAR IKKE LYST TIL Å LEVE MER!" Og da ble jeg kjempe redd, og det er jeg fortsatt. Det var på morningen før jeg skulle på skolen og da begynte jeg å gråte på skolen og jeg var faktisk så redd for at mamma skulle ta livet sitt eller noe? Jeg er så redd for at de blir skilt, eller at det skal skje noe. Jeg blir så redd og lei meg hver gang mamma truer om det. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner godt at du synes at dette er ubehagelig!

 

Jeg synes at du skal prøve å fortelle henne hvor vanskelig dette er for deg, og at du tar det hun sier helt alvorlig. Det er ikke sikkert at hun vet at du bryr deg slik om henne. 

 

Kanskje trenger dere litt hjelp alle tre til å snakke bedre sammen. Det høres ikke ut som om foreldrene dine har det så bra sammen heller? Slik hjelp kan dere få på familievernkontoret. Nærmeste familievernkontor finner du på bufetat.no. Tilbudet er gratis.

Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse