Hopp til hovedinnholdet

Bedre balanse når mamma og pappa bodde sammen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Mamma og pappa ble skilt for 2/5 år siden. Jeg takler det ganske bra. Det store problemet er at jeg ikke holder ut noen av dem. Mamma er totalt ryddenarkoman, og pappa forstår ikke helt hvordan det er å være upopulær tenåringsjente:P Når de bodde sammen var det helt perfekt balanse, men nå er det helt "pfffft

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiDet er kjempefint når foreldre kan utfylle hverandre når de bor sammen. Da kan man på en måte forholde seg til de gode sidene hos begge. Når de nå ikke bor sammen lenger så sier du at du må forholde deg veldig til det de kanskje ikke er så gode på også.

 

Ut fra det du skriver forstår jeg deg slik at du kunne ønske at mamma ikke var fullt så opptatt av rydding og at pappa forsto deg bedre. Slik jeg tolker deg så sier du at du trenger begge to egentlig hele tiden for å føle den rette balansen som du kaller det.

 

Kan du ha en samværsordning som gjør at du veksler oftere mellom å være hos mamma og pappa? Eller at du snakker med dem om at du noen ganger har behov for å være litt hos far selv om du egentlig er hos mor og omvendt? Kanskje kan det gjøre at du ikke får "for mye av den ene" over lang tid. Husk at det er helt opp til mamma og pappa, og også deg, å bestemme hvor du skal bo og hvor mye samvær du skal ha med hver av foreldrene dine.(hvis det da ikke har vært en rettssak og en dommer har bestemt noe annet). Dere står fritt til å tilpasse en slik ordning til hva som passer for deg og foreldrene dine.

 

Nå skriver ikke du noe om hvilken samværsordning du har. Men det er viktig at du vet at det kan endres hvis du ikke trives. Det er selvfølgelig mamma og pappa som bestemmer men det skal legges stor vekt på hva du mener.

 

Si fra til mamma og/eller pappa hvis du kunne tenke deg å endre på noe. Det er lov!

 

Med vennlig hilsen

Familieterapeuten

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse